• Virtuvė, receptai

    „Iki“ – gausesnės Kalėdos: prireiks ar anties, ar lašišos ypač gera kaina – visko rasite arčiau namų

    Kaip orai per Kalėdas, taip ir artimųjų norai per jas gali būti nenuspėjami. Prie vieno stalo subūrus brangiausius skirtingų kartų, mitybos įpročių ir skonių žmones, norisi kuo paprasčiau išpildyti visų jų lūkesčius. Išlaidauti ar gaišti laiko važinėjant po skirtingas parduotuves visai nebūtina – „Iki“ turi ne tik vieną didžiausių tinklų Lietuvoje, bet ir paskelbė ypač patrauklias nuolaidas kone viskam, ko prireiks pagrindiniam Kalėdų apsipirkimui. „Iki“ padės pasirūpinti gausesnėmis Kalėdomis, tačiau ir sutaupyti neatsisakant kokybės. Visus geriausius pasiūlymus rasite čia: https://iki.lt/leidiniai/. Sniegas vargu ar aplankys visus Lietuvos kampelius prieš šventes, tačiau „Iki“ akcijos per jau prasidedantį pagrindinį Kalėdų apsipirkimą – neabejotinai. Aukšta produktų kokybė, įvairiausiems skoniams pritaikytas asortimentas ir nuolaidų gausa…

  • Virtuvė, receptai

    Jautienos liežuvis su gvazdikėliais – tobulas Kalėdų stalo akcentas: toks delikatesas nustebins svečius

    Tradiciniai patiekalai vis dar neatsiejami nuo lietuviško kalėdinio stalo: ant jo dažnai puikuojasi silkė su pagardais, balta mišrainė ar virtas liežuvis. Pastarasis, nors ir laikomas subproduktu, laikui bėgant tapo tikru delikatesu. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pastebi, kad pirkėjai kalėdiniam stalui labiausiai ieško tradicinių lietuviškų patiekalų, padedančių išlaikyti ilgametes tradicijas. Kaip tik gruodžio 20–24 d. galvijų liežuvių pavyks įsigyti pigiau: perkant su „Mano Rimi“ lojalumo kortele, kilogramas jų kainuos perpus mažiau – 5,99 Eur. Šventėms pirkėjai ieško ypatingesnių produktų Iškilmingi šventiniai pietūs ar vakarienė – tai dar ir proga paragauti rečiau valgomų tradicinių patiekalų. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės…

  • Virtuvė, receptai

    Kitokios anties šventėms nebenorėsite – tik su skonio receptorius pavergiančiu mandarinų padažu (receptas)

    Žiemai įsibėgėjus, pasiilgstame ryškių spalvų ir gaivių skonių, todėl parduotuvėje retai praeiname pro mandarinus. Neapsieiname be jų ir per šventes: sultingieji mandarinai būna geriausias desertas po sunkesnių patiekalų. Kadaise neregėti europiečiams vaisiai atkeliavo iš Kinijos ir gana greitai išpopuliarėjo kitose šalyse. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria, kaip juos panaudoti įvairiems patiekalams bei primena, kad gruodžio 20–24 d. verta pasinaudoti akcija: kilogramas mandarinų kainuos tik 0,99 Eur. Mandarinai – vienas iš Kalėdų atributų Mandarinas iki šiol turi simbolinę reikšmę kinų tradicijose. Juos kinai vieni kitiems dovanoja per šventes, taip linkėdami turtų, sėkmės bei klestėjimo savo šeimos nariams, draugams ar verslo partneriams. Jais buvo…

  • Virtuvė, receptai

    Aktualu šventėms ieškantiems šviežios žuvies ar jūros gėrybių: pirkėjai nusprendė, kuriame tinkle ši produkcija kokybiškiausia

    Artėjant šventėms, kai pirkėjai ieško geriausio šviežios žuvies ir jūros gėrybių pasirinkimo už patraukliausias kainas, daugelis suka į „Iki“ parduotuves. Nesvarbu, ar gaminsite tradicinius patiekalus, ar įmantresnius jūros gėrybių derinius, geram skoniui užtikrinti svarbiausia yra produktų šviežumas ir kokybė. Šiemet pirkėjai dar kartą pripažino, kad „Iki“ šviežios žuvies ir jūros gėrybių skyrius – aukščiausios kokybės šalyje. Tačiau šviežumo lyderiu vadinamas „Iki“ tinklas ant laurų nemiega: gruodį ledo lentynas „Iki“ papildė dar įvairesne žuvimi ir naujomis jūros gėrybėmis už patrauklias kainas. Kad „Iki“ šviežios žuvies ir jūros gėrybių skyriai išsiskiria kokybe šalyje, nusprendė patys pirkėjai. Tą patvirtino Lietuvos gyventojų apklausą atlikusi Šveicarijos sertifikavimo agentūra ICERTIAS. „Iki“, pirkėjų vertinimu, pelnė net 3…

  • Virtuvė, receptai

    Lašiša pataluose pavaduos silkę – nebenorėsite grįžti prie įprasto recepto

    Veikiausiai jokios didžiosios metų šventės neapsieina be silkės, bet kartais verta ją pakeisti lašiša. Ji gardi kepta orkaitėje, o sūdyta ar rūkyta gali tapti suktinukų, sumuštinukų ar salotų ingredientu. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria, kaip ilgiau šaldytuve išlaikyti šią žuvį ir primena, kad prieš šventes jos pavyks įsigyti pigiau. Atšaldytai atlantinių lašišų filė gruodžio 20–24 d. taikoma net 35 proc. nuolaida, o sūdytos, rūkytos ir pjaustytos lašišos filė „Zigmas“ (2 rūšių, 100 g) bus galima įsigyti 30 proc. pigiau, perkant su „Mano Rimi“ lojalumo kortele. Naudingiausia – šviežia žuvis Dažnai girdime, kad žuvis ant mūsų stalo turėtų atsidurti du kartus per savaitę,…

  • Virtuvė, receptai

    Kūčios be karpio – ne Kūčios: ką prieš kepant padaryti, kad karpio skonis būtų geresnis, ir 3 nauji receptai

    Dažnas Kūčių vakaro be gera kaina ir skoniu pasižyminčio karpio neįsivaizduoja. Būtent jis prieš pat šventes tampa pačia populiariausia žuvimi parduotuvėje, aplenkiančia net silkę ir lašišą, atskleidžia „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Kadangi jis būna vienas svarbiausių patiekalų, verta žinoti kelias gudrybes, kad karpis pavyktų tiesiog meistriškai. Pasinaudojus „Iki“ kulinarų patarimais, išleidus visai mažai šventiškas karpis bus skanus ir vyresniajai, ir jaunajai kartai, ir sulauks prašymų pakartoti. Kaip pastebi G. Kitovė, jeigu lietuviai visus metus valgytų tiek žuvies, kiek gruodį – garsėtume kaip vieni didžiausių jos mėgėjų. Artėjant svarbiausioms metų šventėms pirkėjų krepšeliuose vandenų dovanų ne tik daugėja, bet jos ir įvairėja. „Naujus skonius bei receptus atrasti visai lengva, nes…

  • Virtuvė, receptai

    „Ant medinės lentelės“ dalijasi 9 Kūčių receptais ir pirkinių sąrašu – bus taupu, bet skanu ir įdomu

    Iki svarbiausių metų švenčių likus visai nedaug, daugelis suka galvą, ką šiemet paruošti brangiausiems žmonėms. Į pagalbą atskuba populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių lietuviškų tradicijų įkvėpti receptai padės Kūčioms pasiruošti lengviau, taupant ne tik pinigus, bet ir laiką – „Iki“ pranešime spaudai blogerė netgi dalijasi savo pirkinių sąrašu. Ne be reikalo AML autorė pridėjo ir pirkinių sąrašą – būtent jo susidarymą daugelis pirkėjų įvardija kaip vieną geriausių būdų žiemos šventėms pasiruošti su mažiau streso, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. „Lapkritį atlikta lojalių mūsų pirkėjų apklausa parodė, kad net 62 proc. šventinį apsipirkimą paprastai daro likus 1-2 savaitėms iki švenčių. Parduotuvėse šventinis šurmulys jau akivaizdus:…

  • Virtuvė, receptai

    Lietuviška kepta duona išrinkta geriausiu užkandžiu pasaulyje – štai kaip ją šventiškam gruodžiui pasigaminti sveikiau ir įdomiau

    Šaltibarščiai jau sulaukę įvertinimo svetur, atėjo laikas ir naujai lietuviškos virtuvės žvaigždei pasaulyje – aromatingai keptai duonai, rašoma „Iki“ pranešime spaudai. Ji yra stalo pažiba ne tik kiekviename draugų susibūrime Lietuvoje, bet sulaukė ir įtakingo tarptautinio maisto portalo pripažinimo. Kol kitiems kepta duona dar neatrastas užkandis, lietuviams susitikimų kupiną gruodį šis vienas nebrangiausių skanėstų neabejotinai ant stalo atsidurs dažniau nei įprastai. Kepta duona galima mėgautis ir be sąžinės graužimo – „Iki“ kulinarai pasidalijo keliais patarimais, kaip ją paruošti sveikiau, o svečius visai mažai kainuojančiu užkandžiu nustebinti labiau. Portalas „Taste Atlas“, vietinį maistą ir tradicinius patiekalus populiarinti siekiantis kelionių vadovas, ką tik pristatė maisto pažibas 2024/25-iesiems, remdamiesi beveik pusės milijono vartotojų…

  • Virtuvė, receptai

    Mentei paruošti nebūtinai reikia kelių valandų – 3 greitos, skanios ir nebrangios idėjos šokiadieniams

    Kiauliena – pagrindas patiems įvairiausiems nebrangiems patiekalams, kurie iškart suteikia komforto ir sotumo. Mentė, pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, yra vienas populiariausių pasirinkimų tiek dėl kainos, tiek dėl universalumo. Nemažai patiekalų iš jos, tokie kaip plėšyta kiauliena ar guliašas, yra gana imlūs laikui. Tačiau mentė puikiai tiks ir skubantiems, kurie nori sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko. Populiariausia mėsa – vis populiaresnė Besikeičiančios mitybos tendencijos pastaraisiais metais įneša daug naujų vėjų į pirkėjų apsipirkimo įpročius, visgi kiauliena išlieka mėsa, kurią lietuviai renkasi dažniausiai, sako G. Kitovė. „Kiauliena yra daugelio mėgstamų patiekalų pagrindas, lengvai paruošiama ir pasižymi itin patraukli kaina – panašu, kad dėl šių priežasčių jos populiarumas dar…

  • Virtuvė, receptai

    Ši kalėdinė duona nuo šventinio stalo dings pirmiausia – Kotryna Stankuvė dalijasi ypatingu receptu

    Nors šventiniai kepiniai žiemos šventėms dažniausiai asocijuojasi su pyragais, keksais ir meduoliais, maisto tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė Kotryna Stankuvė siūlo išsikepti kalėdinės duonos. Jos vaikystės namuose Kūčių bei Kalėdų stalas būna nukrautas tradiciniais, vien tik namuose gamintais gardžiais patiekalais, bet kasmet Kotryna jam paruošia ir dar neragautų naujovių. Ši kalėdinė duona nepaliks abejingų – netikėta jos skonių harmonija derės ir prie šventinių pusryčių, ir prie pietų valgių. Kalėdoms ruošiasi visą mėnesį Tinklaraštininkė Kotryna Stankuvė pasiruošimo šventėms neatideda paskutinei dienai – iš anksto išbando receptus, eksperimentuoja: „Jau lapkritį namai pakvimpa cinamonu, aguonomis ir visais kitais šventinių kepinių aromatais: ieškau geriausių skonių savo šventiniam stalui. Šią duoną atradau visai atsitiktinai, pagalvojusi,…