Po švenčių maratono daugeliui norisi pasirūpinti gruodį viršvalandžius atidirbusiu skrandžiu. Sveikesnis meniu neturi būti nei sudėtingas, nei nuobodus ar juo labiau – brangus. Citrusinių vaisių sezono įkarštis reiškia, kad organizmą naudingomis medžiagomis aprūpinti galima stipriai sutaupant. Pavyzdžiui, Lietuvoje vis populiarėjantys baltieji greipfrutai „Pomelo“, pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, šiuo metu kainuoja netgi mažiau nei bananai. „Įpusėjant žiemai esame išsiilgę saulės ir ryškių spalvų, tad citrusai tampa tikru išsigelbėjimu. Kai pas mus dangus stipriai apniukęs, šiltuose kraštuose – pats citrusinių vaisių derliaus pikas. O tai reiškia, kad šios gėrybės dabar pasižymi ne tik vitamino C bei kitų stipriam imunitetui reikalingų medžiagų gausa, bet ir ypač geromis kainomis. Gruodį įvairių citrusų…
Geriau negu Trijų Karalių dovanos – „Iki“ nuolaidų šventė su prancūzišku pyragu ir metų pradžios staigmena
Naujųjų metų startas yra puiki proga pradėti taupyti savo svajonėms. Mėsa, žuvis, miltai, pieno produktai ir duonos gaminiai – perkant šias ir tūkstančius kitų prekių „Iki“ parduotuvėse šią savaitę galima sutaupyti apvalią pinigų sumą. Negana to, prekybos tinklas sausį skelbia „Globalinį išpardavimą“ ir dar kartoja pernai pirkėjų pamėgtą akciją „Sausio akcentas – viskas po centą“. Visus geriausius „Iki“ pasiūlymus ir akcijas rasite čia: https://iki.lt/leidiniai/. „Tikiu, kad mūsų pirkėjų šventinis stalas buvo gausus ir išskirtinis. Prasidėjus naujiems metams pasirūpinome ir naujomis galimybėmis sutaupyti – tiek perkant kasdienius maisto produktus, tiek ilgalaikio vartojimo ar laisvalaikio prekes. Kaip visada, gauti geriausius pasiūlymus ir daugiausia sutaupyti gali „Iki“ lojalumo programos dalyviai. Dalis jų jau…
Paskutinės minutės idėja Naujųjų metų stalui: kepta duona, kuri nustebins svečius
Česnaku subtiliai pagardinta traški duona su tįstančiu sūriu – kultinis užkandis, kuriam sunku atsispirti. Pigu, skanu ir patinka visiems, visgi naminės keptos duonos ruošimas yra laikui gan imlus procesas. Jeigu norite mėgautis skoniu, bet nesinori gaišti laiko – „Iki“ dalijasi genialiu receptu, kuris taps tikra Naujųjų metų stalo pažiba. Ši duona atrodys įspūdingai, tačiau išleisite visai mažai, o paruošti užtruksite vos kelias minutes. Juoda ruginė duona, supjaustyta gabaliukais, apkepta ir ištrinta česnaku yra lietuviška klasika. Tačiau keptos duonos, sūrio ir česnako derinį esame atradę toli gražu ne mes vieni. Amerikiečiai savąją vadina visaip – „žydinčia“, „traukoma“, „sūrine“. Ir už visų šių pavadinimų slypi visai lengvai paruošiamas ir svečius neabejotinai nustebinsiantis…
Krevečių užkandis Naujųjų metų stalui kaip iš šefo rankų – lengva paruošti, gardu skanauti (receptas)
Jūros gėrybės priskiriamos prie didelės biologinės vertės produktų, jos populiarios ne tik Viduržemio jūros regiono virtuvėje – vis dažniau midijos ir krevetės atsiduria ir ant mūsų stalo. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad verta šaldiklyje turėti ir virtų šaldytų krevečių – jas tikrai rasite kur panaudoti. Dabar jų įsigysite pigiau, nes gruodžio 27 – sausio 6 dienomis šaldytos virtos karališkos krevetės „Nowaco exlusive“ be kiautų, be galvos, su uodegomis parduodamos su 40 proc. nuolaida ir 300 g kainuos 5,99 Eur. Krevetės naudingos, bet vartokite saikingai Krevetėmis gardinami įvairių tautų patiekalai: indiški kariai, ispaniškos paelijos, tailandietiška sriuba, o keptos jos skanios vienos, pagardintos citrinos…
Tobulai pavyks kiekvienam: upėtakio kepsneliai ant Naujųjų metų stalo priblokš jūsų svečius (receptas)
Jei nemažai laiko ir pastangų plušėdami virtuvėje skyrėte Kalėdų stalui, pasitinkant Naujuosius metus, norisi greitai ir lengvai pagaminamų, bet efektingų patiekalų. Vienas tokių galėtų būti vaivorykštinio upėtakio kepsneliai, kurie lengvai pavyks ir virtuvės naujokams. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad tikrai spėsite pigiau jų pasiruošti šventei, nes gruodžio 27 – sausio 1 dienomis vaivorykštinio upėtakio filė parduodama su 37 proc. nuolaida: perkant su lojalumo kortele 1 kg kainuos 10,99 Eur. Žuvies riebalai – itin naudingi Jei šiltuoju metų laiku ne tik mėsą, bet ir žuvį paprasta išsikepti ant grotelių, tai žiemą lygiai taip pat greitai upėtakio filė galime tiesiog išsikepti keptuvėje, pasirinkti įdomesnį…
5 idėjos Naujųjų metų užkandžiams vos iš kelių produktų: svečiai net neįtars, kad sutaupėtė ir daug laiko, ir pinigų
Sutikti Naujuosius metus su stilinga vakarėlio atmosfera ir prabangiais užkandžiais nereikalauja nei daug išlaidų, nei ilgų valandų virtuvėje. Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi 5 išradingomis idėjomis, kaip vos iš kelių produktų sukurti užkandžius, kurie atrodys prabangiai, sužavės skoniu, bet bus lengvai ir paprastai paruošiami net paskutinę minutę. Pasilepinkite ir leiskite savo svečiams mėgautis švente, neatskleidžiant paslapties, kaip lengvai tokį prašmatnų rezultatą pasiekėte. Lapkritį atlikta lojalių „Iki“ klientų apklausa parodė, kad vidutiniškai Naujųjų metų vaišėms ruošiamasi skirti apie 80 eurų, o 7 iš 10 ketina tilpti į iki 100 Eur biudžetą. „Pastebime, kad pirkėjų pasiruošimas Kalėdoms ir Naujiesiems metams skiriasi. Jeigu Kalėdoms daugelis atsigręžia į tradicinius patiekalus, skiria laiko jų ruošimui, tai…
Po švenčių liko maisto? 3 idėjos, leisiančios sunaudoti po švenčių likusį maistą ir sutaupyti
Kalėdos baigėsi, o šaldytuvuose ir ant spintelių dažnuose namuose vis dar pūpso kalnai maisto. Ką daryti, kad jis nenueitų perniek? Kūrybingai panaudodami likučius ne tik atsikratysite kaltės, kad maistas be reikalo atsiduria šiukšliadėžėje, bet ir sutaupysite pinigų, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Trūksta idėjų receptams? Štai kelios, kurios tikrai pravers. „Prieš šventes pirkėjai šlavė ne tik įprastus produktus, tokius kaip įvairiausios žuvys, vištiena, konservuotos daržovės, bet ir buvo nusiteikę pasilepinti. Daugiau dėmesio lietuviai skyrė gurmaniškesniems produktams, įmantresniems skoniams – tokiems delikatesams kaip Viduržemio jūros regiono kumpiai, mėsos ir žuvų gaminiai, sūriai, egzotiški vaisiai. O ant tikrai ne vieno šventinio stalo puikavosi ir antys“, – sako G. Kitovė.…
Pirkėjai naudojasi proga suruošti gurmaniškas vaišes be didelių išlaidų: šventiniam stalui renkasi šias tik „Iki“ randamas prekes
Skanus maistas – raktas į gerą nuotaiką. Švenčių laikotarpiu kiekvienas nori pasirūpinti artimuosius pradžiuginančiais skanėstais ar į draugų vakarėlį nusinešti kai ką labai ypatingo. Tačiau ši šventiška atmosfera neturėtų reikšti didelių išlaidų. Tik „Iki“ parduotuvėse siūlomas puikus sprendimas – „Billa Premium“ produktų linija, kurioje prabangi ir gurmaniška kokybė siūloma ypač geromis kainomis. O artėjant šventėms pasiūlymai tik dar geresni – juos rasite čia: https://iki.lt/leidiniai/. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, išskirtinai tik „Iki“ prekybos tinkle Lietuvoje parduodama produkcija labai mėgstama – pirkėjai jau patys įsitikino, kad prabangios kokybės gardumynai iš rinktinių ingredientų gali būti draugiški ir piniginei. „Tūkstančiai sutaupyti padedančių nuolaidų kas savaitę, išskirtinis dėmesys kokybei ir itin platus asortimentas…
Pasaulinė šlovė – namų virtuvėje: antį visai nebrangiai galima paruošti taip, nustebintų visus
Vos namuose pakvipus šventine antimi, daugeliui ima kauptis seilės. Kepta Pekino antis – viena iš Kalėdų tradicijų, kuri jau tvirtai įsišaknijusi Lietuvoje, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Nors antis siejama su prabanga ir gurmaniškais patiekalais, prieš šventes išauganti jų paklausa lemia ir ypač palankias kainas, tad ji ruošiama dažnuose namuose. O šventėms verta ją iškepti ir ypatingai – taip, kaip daro bene didžiausi jos ekspertai kinai. Tačiau baimintis sudėtingo recepto nereikia, nes yra paprastenis būdas, nereikalaujantis daug išlaidų. „Kepta Pekino antis laikoma delikatesu visame pasaulyje – nuo jos gimtinės Kinijos iki geriausių JAV restoranų. Jos skonį vertina ir lietuviai, kurie Pekino antis perka ne tik prieš Kalėdas, bet ir…
Ruošiant Kūčių vakarienę, verta pasimokyti iš veganų: bus paprasčiau, nei gali pasirodyti – tokia „silkė“ pataluose parūks nuo stalo
Nebenorintiems šiemet nuo stalo pakilti apsunkusiu skrandžiu, visai nebūtina imtis drastiškų pokyčių. Pasak Malvinos Beniušytės, prie „Iki“ klientų valdybos prisijungusios augalinės mitybos žinovės, Kūčios ir Kalėdos – puiki proga parodyti, kad augalinė mityba gali būti įvairi, skani ir lengvai paruošiama. Kad veganiškiems patiekalams skoniu pavyksta ne tik nenusileisti, bet net ir pralenkti tradicinius, patvirtino ir akla degustacija. Eksperimentas: kuri „lašiša“ ir lazanija skanesnė? Į savo mitybą verta įtraukti daugiau augalinių produktų – tą žino jau daugelis. Tačiau dalį nuo savo įprasto meniu paįvairinimo atbaido įsitikinimas, esą veganiškiems patiekalams pritrūksta skonio. Kiek pagrįstas šis nerimas, patikrinta su iš pirkėjų suburtos „Iki“ klientų valdybos nariais. „Akloje degustacijoje pasiūlėme du tos pačios rūšies…