• Virtuvė, receptai

    Vos keli ingredientai, ir turėsite skaniausią desertą prie arbatos puodelio – išbandykite itališką apelsinų pyragą

    Ieškote paprasto, bet įspūdingo deserto, kuris pripildytų namus citrusinių vaisių aromato ir pradžiugintų artimuosius? Itališkas apelsinų pyragas „torta all’arancia“ – tai klasikinis receptas, atkeliavęs iš saulėtosios Sicilijos. Šio kepinio žavesys slypi jo paprastume – jums nereikės dešimčių brangių produktų ar valandų virtuvėje. Užtenka vos kelių nebrangių ingredientų: miltų, kiaušinių, cukraus ir, žinoma, sultingų apelsinų, kurie žiemą ir taip keliauja į kone kiekvieno pirkėjo krepšelį, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Norite saldžių apelsinų be sėklų? Ieškokite vieno žodžio Būtent apelsinai suteikia pyragui ne tik nepakartojamą skonį, bet ir drėgnumą, dėl kurio jis išlieka šviežias, kvapnus ir labai skanus kelias dienas. „Apelsinai – vaisiai, kurių prekyboje yra ištisus metus,…

  • Virtuvė, receptai

    Mėsos patiekalų ABC: skirtumas tarp šnicelio, karbonado ir muštinio

    Ar kada susimąstėte, kuo skiriasi ir kuo panašūs yra šniceliai, karbonadai bei muštiniai? Visų pirma, visiems šiems patiekalams dažniausiai pasirenkamos tos mėsos dalys, kurios yra be kaulo. Todėl jie dažnai kepami iš vištienos ar kalakutienos krūtinėlės, kiaulienos, veršienos bei jautienos išpjovos arba kumpio. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, mėsa pardavimų viršūnėse laikosi visais metų laikais, keičiasi tik jos vartojimo įpročiai. Šaltuoju metų sezonu lietuviai paprastai mėgaujasi sotesniais mėsos patiekalais, sako G. Kitovė. Todėl dabar – puikus metas prisiminti gardžių kepsnių gaminimo paslaptis ir namuose išsikepti šnicelio, muštinio ar karbonado. „Kiauliena yra daugelio mėgstamų patiekalų pagrindas, lengvai paruošiama ir pasižymi itin patraukli kaina – panašu, kad dėl šių…

  • Virtuvė, receptai

    Tobula idėja norintiems sutaupyti: sumuštinį su sūriu pagerinkite svogūnais – tiesiog tirps burnoje ir tiks net pietums

    Daugeliui sunku įsivaizduoti maisto gaminimą be svogūnų – jie net ir paprasčiausiam patiekalui suteikia kvapnaus aromato ir pagerina skonį. Pigūs, universalūs ir dar stiprinantys imunitetą – ne be reikalo svogūnai yra viena populiariausių daržovių, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Jei vis dar netikite jų galimybėmis, įtikins lengva ir taupi idėja – svogūnai netgi patobulins tokį įprastą maistą kaip sumuštinis su sūriu. Minimalios išlaidos sukurs maksimalų rezultatą, o toks patiekalas bus net ir sotūs pietūs. „Svogūnai – viena tų daržovių, be kurios neįsivaizduojamas pirkėjų krepšelis. Kartu su bulvėmis svogūnai ištisus metus karaliauja perkamiausių daržovių topuose, nes tikriausiai kiekvienoje šeimoje žinoma mažiausiai keliasdešimt receptų, kaip skaniai juos panaudoti įvairiuose patiekaluose. Svogūnus…

  • Virtuvė, receptai

    Nuo šiol ieškokite „IKI Šefai“: tris garsius virtuvės šefus pasitelkęs „Iki“ patobulino savo deli patiekalų liniją

    Daugeliui žmonių kasdienis maisto gaminimas – nemažas iššūkis, kai reikia suderinti laiko stoką, norą pasirūpinti maistinga mityba, tačiau pernelyg neišlaidauti. Kad pirkėjai galėtų mėgautis skaniu, šviežiu, pinigus ir laiką taupančiu kokybišku maistu, prekybos tinklas „Iki“ pristato naują deli patiekalų prekės ženklą „IKI Šefai“. Prie „Iki“ komandos prisijungę trys garsūs virtuvės šefai jau prisideda prie pirkėjams siūlomų patiekalų tobulinimo, kad gardus, sveikas maistas būtų prieinamas visiems. Apžiūrėti naujoves galima ir internete: iki.lt/prekiu-zenklai/iki-prekiu-zenklai/iki-sefai. „Šefų kokybė – jūsų kasdienybė“, – su tokiu šūkiu naujoji patiekalų linija jau iškeliavo į „Iki“ parduotuves. Nuo šiol kiekvienas gali pasijusti lyg turintis asmeninį šefą – prie „Iki“ šviežių patiekalų tobulinimo ir naujų receptų kūrimo prisideda garsūs virtuvės…

  • Virtuvė, receptai

    Sušius primenantys suktinukai su vienu populiariu ingredientu svečius paliks be žado (receptas)

    Išpopuliarėję avokadai – vienas universaliausių pusryčių variantų, nes tinka su skrebučiais ir kiaušiniais, nugula į košių dubenėlius, šilkinę konsistenciją suteikia glotnučiams. Tačiau galima juos kilstelti į dar aukštesnį lygį – patiekti kaip užkandį, kuris žavės ne tik skoniu, bet ir elegantiška išvaizda. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria, kaip išsirinkti tinkamiausius avokadus ir juos laikyti namuose, o norintiems apsipirkti pigiau, siūlo pasinaudoti iki sausio 13 d. avokadams taikoma nuolaida – su „Mano Rimi“ lojalumo kortele 1 vnt. kainuos tik 0,49 Eur. Gerųjų riebalų šaltinis Nors būtume linkę avokadą laikyti daržove ar kaulavaisiu, bet iš tiesų tai – kriaušės formą primenanti vienasėklė uoga, subręstanti…

  • Virtuvė, receptai

    Taupykit pinigus, bet ne ovacijas: taip patiektai lašišai bus skirti susižavėjimo šūksniai

    Kai norisi prabangos, bet piniginė primena apie taupymo režimą, virtuvėje gali gimti tikri stebuklai. Vandenų karalienė lašiša – gurmanų numylėtinė, tačiau dažnai jos kainos restorano meniu priverčia skėstelėti rankomis. Tačiau populiariausia žuvis „Iki“ parduotuvėse ne ką mažiau įspūdinga forma gali atplaukti ir į namų lėkštę. „Iki“ šefai siūlo ją iškepti susuktą į medaliono formą – skyrę visai nedaug laiko ir pinigų, tikrai pelnysite valgytojų simpatijų medalį. Statistika atskleidžia besikeičiančius pirkėjų įpročius Lašiša – tarsi delikatesų pasaulio superžvaigždė, turinti gausybę talentų. Omega-3 riebalų rūgštys, baltymai ir vitaminas D – tai tik dalis jų, dėl kurių ji liaupsinama. „Jeigu vis dar manote, kad valgyti galima arba sveikai, arba skaniai, tereikia prisiminti lašišą.…

  • Virtuvė, receptai

    Metus pradėkime lengviau: „Augalinio sausio“ iššūkis kviečia pamiršti mėsą ir eksperimentuoti su maistu (receptas)

    Po intensyvaus žiemos švenčių etapo natūraliai norisi lengvesnio maisto, tad ne veltui augalinių iniciatyvų iššūkis „Augalinis sausis“ (angl. „Veganuary“) išpopuliarėjo daugelyje šalių. Augalinis maistas gardus, tvarus ir sveikatai palankus, tad tereikia šiek tiek pasidomėti receptais – padėsite ir sau, ir gamtai, be to, dar ir sutapysite. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad pirkėjų įpročiai keičiasi – vis daugiau jų ir žiemą dažniau perka šviežias daržoves, salotas ir žalumynus. Norint apsipirkti pigiau, verta pasinaudoti akcija: iki sausio 13 d. brokolis „Rimi“ (1 vnt.) su „Mano Rimi“ lojalumo kortele kainuos tik 0,99 Eur. Brokoliai priskiriami prie superdaržovių Visos tamsiai žalios spalvos daržovės pasižymi ypatinga nauda…

  • Virtuvė, receptai

    Rytinę košę galite ir kepti: 3 greitos ir taupios idėjos maistingiems pusryčiams

    Kruopos ant lietuvių stalų puikuojasi jau daugelį šimtmečių – jos turi daug naudingų medžiagų, yra pagrindas įvairiems patiekalams, leidžiantis sutaupant pasirūpinti sočiu maistu. Ir nors jas mėgstama keisti bulvėmis ar makaronais, kruopų ir grūdinių kultūrų populiarumas neblėsta, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Pasak jos, jeigu sausį paprastai pirkėjams norisi mažiau saldumynų, tai kruopoms pirmasis metų mėnuo – tikra šlovės valanda. Šaltuoju metų laiku norisi sotesnių, šildančių, energijos suteikiančių patiekalų, o kartu ir daugiau dėmesio skirti subalansuotai mitybai, tad žiemą kruopos gerokai dažniau keliauja pirkinių krepšelius, pastebi ji. „Tai universalus ir plačiu privalumų spektru pasižymintis produktas, todėl kruopos, grūdinės kultūros populiarios tarp įvairių pirkėjų. Klasikinės, lietuviams nuo seno…

  • Virtuvė, receptai

    Pasitikdami žaliosios gyvatės metus lietuviai šlavė iš lentynų vieną produktą

    Nors ruošdamiesi šventėms dauguma pirkėjų į krepšelį dėjosi mandarinų, ieškojo silkės ar ingredientų baltai mišrainei, vienas produktas sumušė visus pardavimų rekordus. Pasak „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės, šviežių agurkų per praėjusias šventės parduota net 40 proc. daugiau nei užpernai, o šventiniu laikotarpiu pagal pardavimus jie pralenkė iki tol favoritais laikytus bananus. Keičiasi ne tik pirkėjų įpročiai, bet ir skonis Prieš kiekvienus Naujuosius metus pirkėjai ieško produktų, simbolizuojančių kinų kalendoriaus ženklus. Šįmet, prieš stojant medinės žaliosios gyvatės metams, daug kas ant šventinio stalo dėjo būtent žalios spalvos patiekalus. Nors ankstesnėmis žiemomis populiaresni buvo rauginti ar marinuoti agurkai stiklainiuose, kurie per šventes tapdavo mišrainių ingredientu arba…

  • Virtuvė, receptai

    Daugelio dievinamos pikantiškos salotos – sveikiau: vienas nebrangus ingredientas padarys svarbų pokytį

    Sutinkant Naujuosius ne vienas pasižadėjome šiemet jau tikrai labiau rūpintis sveikata. Tam nebūtina iškart savo mitybą keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skanėstu laikomas tradicines pikantiškas salotas šiemet verta išmokti gaminti šiek tiek kitaip, siūlo „Iki“ šefai. Raktu į sveikesnį patiekalą taps avokadas – išleidę visai nedaug, atversite naudingų medžiagų lobyną. Avokadai jau nemažai daliai lietuvių yra įprastas kasdienis pasirinkimas, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Ypač – per akcijas, paskelbus patrauklias nuolaidas. „Lietuviai išties ištikimi tradicijoms ir mūsų šalyje nuo seno auginamoms šviežioms gėrybėms, tačiau jau kurį laiką pasaulį apėmusi avokadų…