Oranžinė morka ir ryškia spalva barščius nudažantis burokėlis – vaizdas, kuris įsitvirtinęs mūsų sąmonėje dar nuo vaikystės. Tačiau net klasikiniai burokėliai gali sušvytėti kitos spalvos ryškumu, ridikėlis akinti baltumu, o morkos stebinti tamsia spalva – toks iš pirmo žvilgsnio neįprastas šviežias derlius pasirodė ir Lietuvos parduotuvėse, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Kol už lango žiema, parduotuvėse jau prasidėjo pavasaris, sako G. Kitovė. Nuo kopūstų ir ridikėlių iki morkų bei kaliaropių – kasdien lentynos pildomos šviežiu derliumi, kuris dėl gerų kainų iškart sulaukė didelio klientų dėmesio. „Matome, kad šiemet lietuviai be galo išsiilgę šviežių daržovių – sausio mėnesį jų pirko beveik penktadaliu daugiau. Tad iš šiltesnių kraštų šiuo…
Skanūs ir taupūs patiekalai savaitgaliui – meniu, kuris leis ne triūsti virtuvėje, o pasimėgauti gražia žiema
Jeigu norisi sutaupyti, dar nereiškia, kad teks valgyti nuobodžiai. Pasitelkus šiek tiek vaizduotės ir pasinaudojus keletu patarimų, savaitgalio meniu bus ne tik skanus, bet ir nebrangus. Nesvarbu, ar ruošiatės draugų vakarėliui, ar dairotės sveikų pusryčių receptų, ar ieškote idėjos šeimos pietums – prekybos tinklas „Iki“ siūlo paprastą, bet neprastą savaitgalio meniu. „Už lango – galų gale atėjusi rami žiema. Tačiau į „Iki“ parduotuves kiekvieną dieną jau keliauja šviežias pavasario derlius, kuris neabejotinai pradžiugins kiekvieną, išsiilgusį vitaminų ir įvairovės. Naujas derlius leis dar lengviau pasirūpinti sveika, subalansuota mityba, o patrauklios kainos pradžiugins ir piniginę. Rūpinamės, kad taupyti galėtų visi, kad ir kokie poreikiai bei mitybos įpročiai būtų – todėl tūkstančiai „Iki“…
Nepralenkiamos morkų salotos: 5 nebrangūs variantai šviežio derliaus klasikai
Jau pasirodęs naujas šviežių morkų derlius reiškia, kad jų salotos ir vėl karaliaus kasdieniame meniu daugelyje namų. Šviežios, sultingos, nebrangios ir traškios – užtenka vos akimirkos, kad jos taptų puikiu vakarienės priedu, dienos pietumis ar užkandžiu. Morkų salotos neseniai sulaukė ir begalinio populiarumo socialiniuose tinkluose. Tai lietuviams tikriausiai kelia šypseną – pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, morkos yra viena populiariausių daržovių Lietuvoje, o atvykęs šviežias jų derlius kasmet yra tiesiog graibstomas. „Matome, kad pirkėjai puikiai jaučia sezoniškumą. Kai į parduotuves atkeliauja naujo derliaus morkos, ryški jų spalva ir šviežumą simbolizuojantys lapai iškart patraukia klientų dėmesį. Naujo derliaus morkos ne tik skanesnės, traškesnės, bet ir maistingesnės. Pasirodžius pirmam pavasario derliui,…
Pavasaris lėkštėje – 4 nauji ir skanūs būdai valgyti daugiau ridikėlių
Rausvų, traškių ridikėlių ryšulėliai – lyg pirmieji pavasario pasiuntiniai. Viena ankstyviausių daržovių derliumi apdovanoja tada, kai besibaigiant žiemai esame išsiilgę šviežumo, spalvų lėkštėje ir vitaminų. Nors jų galima įsigyti ištisus metus, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė pastebi, kad centus kainuojantys šviežio derliaus ridikėliai su lapais visuomet sulaukia ypatingo pirkėjų dėmesio. „Parduotuvėse jau pasirodęs šviežias daržovių derlius neleidžia abejoti – nors už lango dar sniegas, pavasaris ne už kalnų. Panašu, kad pirkėjai pavasario labai nori ir savo kasdieniame meniu. Jau sausį šviežių daržovių pardavimai augo beveik penktadaliu, o naujas derlius leis dar įvairiau ir skaniau patenkinti šį poreikį. Lentynose jau gausu tiek tradicinių lietuvių mylimų šviežių kopūstų, morkų, salotų,…
Vasario 16-osios stalui – trispalvis meniu: šventinės ir nebrangios idėjos nuo užkandžių iki ir deserto
Sukurti pakilią nuotaiką per tautos šventes galima ne tik renginiuose, bet ir ant namų stalo. Lietuvos vėliavos spalvas lengvai atkartosite gardžiuose patiekaluose, kuriems, pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, prireiks paprastų kasdienių ir nebrangių produktų. Ryžius ar užtepėlę galima nuspalvinti ciberžole, avokadas ar šviežios žolelės suteiks gaivios žalumos, o raudoną simbolizuos prisirpusios braškės ar sunokę pomidorai. Įdomu tai, kad per tautines šventes lietuviai perka ne tik tradicinę lietuvišką atributiką, bet dairosi ir būdų išreikšti patriotiškumą per maistą, pastebi G. Kitovė. „Tikrai lietuvišką meniu susidėlioti nesunku ir visiškai nebrangu. Prie įprastų su lupena virtų bulvių galima patiekti tikro žemaitiško pasididžiavimo – kastinio. Vien varškės sūris atvers nesuskaičiuojamas galimybes – rūkytą ar…
Šventiško savaitgalio meniu gidas: nuo romantiškos vakarienės iki tautiško stalo – ką ruošti ir kaip sutaupyti su „Iki“
Šis savaitgalis laukia ypatingas. Penktadienį gėlės ir romantiški desertai puoš Valentino dieną, o sekmadienį pakilią patriotinę nuotaiką stiprins ir Trispalvės gamos skanėstai. Pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, siekiant, kad pirkėjai galėtų mėgautis šventiniu savaitgaliu be rūpesčių ir su mažiau išlaidų, parduotuvėse jau laukia specialus asortimentas ir pasiūlyta ypač aktualių akcijų. Patrauklūs pasiūlymai paskelbti įvairiems saldumynams, gausybei skintų gėlių, o švieži „Iki“ konditerių kūriniai paskanins ne tik Valentino dieną, bet ir Vasario 16-ąją. Neišlaidaukite – naudokitės „Smaližių fiesta“ ir sutaupykite tulpėms „Norime pirkėjams palengvinti galvosūkį, kuo nustebinti antrąją pusę per Valentino dieną, kaip Vasario 16-ajai suteikti dar daugiau šventiškumo ir tiesiog ką ruošti savaitgalio pietums. Todėl „Iki“ parduotuvėse šventinė nuotaika…
2 idėjos nepamirštamai Valentino dienai pagal „Kitchen Julie“ – ypatinga vištiena ir rožiniai sveikesni ledai
Kelias į širdį veda per skrandį. Šį labai gerai žinomą posakį verta praktiškai išbandyti per Valentino dieną. Ir tai nebūtinai turi būti sudėtingi širdelės formos patiekalai ar prabangi vakarienė geriausiame miesto restorane. Prie „Iki“ komandos prisijungusi ir laidoje „IKI šefų kovos“ dalyvaujanti tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė dalijasi 2 receptais, kurie leis sukurti šventišką nuotaką ir parodyti meilę be didelių išlaidų. Nors Valentino diena lietuviams nėra tradicinė, nuo seno žinoma šventė, tačiau ją gyventojai švenčia išties aktyviai ir ieško būdų parodyti dėmesį artimiausiems žmonėms, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. „Gėlės, saldumynai ir ypatingesni, šventiškesni produktai – tos prekės, kurių pirkėjai ieško artėjant Valentino dienai. Stebime, kad tulpių pardavimai…
Viena gudrybė, ir šokoladu aplietas braškes pasigaminsite dar lengviau – ruošite jas ne tik Valentino dienai
Šokoladu aplietos braškės – vienas tų skanėstų, kuriam negali atsispirti niekas. Tai bene paprasčiausias ir kartu elegantiškiausias desertas, idealiai tinkantis Valentino dienai. Be to – visiškai nebrangus, priduria „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė, nes įspūdingai atrodančiam desertui reikės tų produktų, kuriuos ir taip daugelis perka Valentino dienai – braškių ir šokolado. Valentino dieną lietuviai švenčia, galima sakyti, iš visos širdies – šią savaitę smarkiai išauga konditerijos gaminių, saldainių ir jų rinkinių, šokolado plytelių su šventine simbolika bei gėlių pardavimai, pastebi G. Kitovė. „Raudonos spalvos pirkėjai ieško ne tik rinkdamiesi atvirukus, šventiškas dekoracijas, bet net ir šviežių vaisių skyriuje. Pavyzdžiui, braškės tampa dažno pirkinių krepšelio dalimi – Valentino dieną jų nuperkama…
Tiks ir greitiems pietums, ir nebrangiai, bet šventiškai vakarienei: 3 receptai su populiarėjančia žuvimi
Vasario niūrumą šią savaitę praskaidrins šventiška jos pabaiga – Valentino diena ir Lietuvos Valstybės atkūrimo diena. Tiesa, iki jų dažnas ir vėl pasiners į svarstymus, ką skanaus ir maistingo, bet greito ir nebrangaus pagaminti šeimai. Į pagalbą gali atplaukti ryklinis šamas. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, ši nebrangi, subtilaus skonio ir lengvai paruošiama žuvis gali tapti puikiu sprendimu tiek kasdieniams pietums, tiek šventinei vakarienei. Siekiant subalansuotos mitybos, į savo racioną vertėtų įtraukti ne tik daug šviežių sezoninių daržovių, vaisių, uogų, tačiau ir kokybiškų baltymų. Dėl to sveikos mitybos specialistai rekomenduoja bent du-tris kartus per savaitę valgyti žuvies – tai vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nedarant drastiškų pokyčių…
Ne tik Dubajaus šokoladui: kiek pistacijų rekomenduojama valgyti ir kaip skaniai jas panaudoti net pagrindiniam patiekalui
Pistacijos – ypatingu skoniu užburiantys riešutai. Jos dažniausiai naudojamos įvairiausiems desertams ruošti, tačiau puikiai dera ir pikantiškuose patiekaluose: pistacijomis gardinti galima ir sūrius, ir mėsos patiekalus. Visgi, nors šie riešutai ne tik skanūs, bet ir sveiki, nes juose gausu baltymų ir kitų organizmui naudingų medžiagų, kiek jų suvalgome per dieną – reikėtų stebėti. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pistacijos populiarios ir tarp lietuvių. Naudingos sveikatai, tačiau nepiktnaudžiaukite „Pistacijos – vieni labiausiai pamėgtų riešutų visame pasaulyje, Lietuvoje taip pat. Apskritai riešutus, kuriuos į savo racioną ragina įtraukti sveikos mitybos žinovai, lietuviai mėgsta vis labiau. Tarp populiariausių – anakardžiai, žemės riešutai, o daugiausiai nuperkama būtent pistacijų. Ypač riešutų…