• Virtuvė, receptai

    Valgykit į sveikatą: „Ant medinės lentelės“ dalijasi 5 vakarienių meniu su šviežiu derliumi

    Kai parduotuvėse vis gausėja šviežio derliaus, natūraliai norisi dažniau mėgautis traškiomis morkomis, kopūstais ar pilna burna valgyti gaivias salotas. Jeigu trūksta idėjų, ką naujo, skanaus ir nebrangaus galima pasigaminti iš puikiai pažįstamų daržovių, populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė ir „Iki“ ambasadorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė siūlo 5 receptus – nuo augalinio pirmadienio idėjos iki tinginių balandėlių mėsos penktadieniui. Patogumo dėlei, kad sutaupyti būtų galima ne tik laiko, bet ir pinigų, ji pateikia ir visą reikalingų pirkinių sąrašą. „Kaip visuomet, planuodama savaitės meniu stengiuosi, kad patiekalai būtų skirtingi ir atneštų įvairovės. Kartu ir produktai sumaniai apgalvoti taip, kad apsipirkimas nebūtų brangus, o ir nepanaudotų produktų daug neliktų. Imkit ir naudokit –…

  • Virtuvė, receptai

    Iki pergalės – 5 naujos idėjos, kuo užkandžiauti stebint pirmąjį futbolo rinktinės mačą

    „IKI pergalės“ – su tokiu nauju šūkiu jau šįvakar, penktadienį, Lietuvos vyrų futbolo rinktinė stos į naujas 2026 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos kovas. Pirmoji akistata laukia išvykoje, kaimyninėje Lenkijoje, todėl daugelis už rinktinę sirgs draugų būryje prie televizorių ekranų. Kuo paįvairinti įprastą užkandžių pasirinkimą? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė sako, kad kartais pamirštama, kiek daug gali riešutai. Jie nebrangus, sveikas, o su keliomis gudrybėmis – ir išskirtinai skanus užkandis. Bilietai į rinktinės varžybas Lietuvoje – pigiau Po penktadienio mačo, kita kova vyks jau namuose – pirmadienį lietuviai priims Suomijos futbolo rinktinę. Prekybos tinklui „Iki“ šiemet pradėjus partnerystę su Lietuvos futbolo federacija (LFF), rinktinę namų stadione Kaune palaikyti galima dar…

  • Virtuvė, receptai

    Meniu saulėtam savaitgaliui: lengvi ir taupūs šefų kokybės patiekalai

    Savaitė prasidėjo žiemiškais kaprizais, bet jau čia pat šiltas ir saulės spindulių nušviestas savaitgalis. Kas nori ilgai stovėti prie puodų, kai lauke taip gera? Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi idėjomis, kurios leis daugiau laiko praleisti mėgaujantis pavasariu, o ne sukantis virtuvėje. Šio savaitgalio meniu – tai maistas, kuris neapsunkins nei skrandžio, nei piniginės, bet tikrai palepins skonio receptorius. „Norime savo pirkėjams palengvinti galvosūkį, kaip pavalgyti skaniai, greitai, bet nebrangiai. Tuo rūpinamės kasdien, savo parduotuvėse užtikrindami platų šviežių, bakalėjos produktų asortimentą ir skelbdami nuolaidas tūkstančiams prekių kiekvieną savaitę. Šią savaitę parduotuvių lentynas jau pasiekė ir pirkėjų ypač laukiama žinia – naujojo sezono patiekalai. Jų šįkart laukta su dideliu nekantrumu, nes „IKI šefai“…

  • Virtuvė, receptai

    Augalinė mityba vis populiarėja – norite išbandyti, bet nežinote, kaip? Žinovė patarė, nuo ko pradėti, ir pasidalijo 3 lengvais receptais

    Augalinė mityba pastaruoju metu tampa vis populiaresnė. Tokias permainas iš dalies lemia tai, kad nyksta skirtis tarp „vegano“ ir „mėsavalgio“. Žmonės nebūtinai tampa visiškais veganais, bet į savo mitybą tiesiog įtraukia daugiau augalinės kilmės produktų. Jeigu irgi jūs jaučiate norą pakoreguoti mitybą, bet drastiškų priemonių imtis nesinori, Malvina Beniušytė, prie „Iki“ klientų valdybos prisijungusi augalinės mitybos žinovė, dalijasi naudingais patarimais ir receptais. Paįvairinti savo racioną pavyks lengvai, nebrangiai ir labai skaniai. Naujos tendencijos ir apsipirkimo įpročiuose – išpopuliarėjo tofu Nuo daugiausiai kiaulienos Europoje suvalgančių ispanų iki meile pieno produktams garsėjančių prancūzų – vis daugiau žmonių išbando ir pamėgsta augalinės kilmės maistą. Pirmaujantys prekių ženklai investuoja į tai, kad sukurtų aukštos…

  • Virtuvė, receptai

    Švieži azijietiški suktinukai „summer rolls“ – tiesiog neatsivalgomi, o pagaminti juos paprasta ir pigu: vasarą prišauksite su 3 sveikais receptais

    Azijietiški suktinukai – gaivus patiekalas, kilęs iš Vietnamo, tačiau sparčiai populiarėjantis ir Lietuvoje. Griežtų taisyklių, kuo įdaryti azijietiškus suktinukus, nėra, todėl jie labai naudinga idėja norintiems sutaupyti. Drąsiai derinkite mėgstamus ingredientus, o jei eksperimentuoti nedrąsu, pradėkite nuo tradicinių produktų – išlaidų bus visai mažai. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių pasaulio virtuvių įkvėptais ingredientai pirkėjai itin domisi. Populiaru ir už Azijos ribų „Lietuviai tampa išrankesni maistui ir domisi kitų šalių virtuvėmis bei jų receptais, skonių deriniais, valgymo kultūra. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę gausų įvairiausių pasaulio virtuvių įkvėptą maisto asortimentą: nuo meksikietiškų tortilijų iki sušiams skirtų ryžių, azijietiškų makaronų ar įvairiausių padažų, ryžių acto ar…

  • Virtuvė, receptai

    Garsūs Lietuvos šefai įvardijo savo TOP3 patiekalus – šias naujoves rasite tik „Iki“ parduotuvėse

    Ką pietums šiandien, kad būtų greita, skanu ir nebrangu? Prie „Iki“ komandos prisijungę trys garsūs virtuvės šefai pristato sezono naujienas – „Iki“ jau paruoštų patiekalų asortimentas papildytas pavasario ir naujų mitybos tendencijų įkvėptais skoniais. Išskirtinė kokybė, šviežumas ir patraukli kaina neleis suabejoti – naujasis „Iki“ sezonas prasideda ne tik gardžiai, bet ir įspūdingai. Apžiūrėti naujoves galima ir internete: iki.lt/prekiu-zenklai/iki-prekiu-zenklai/iki-sefai. „Šefų kokybė gali būti kiekvieno kasdienybė, kad ir kokie mitybos įpročiai, poreikiai ar biudžetas būtų. Tuo kasdien įsitikina vis daugiau „Iki“ pirkėjų, norintys sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų – dienos pietus, užkandžius, salotas ar vakarienę šeimai jie patiki „Iki“ maisto profesionalams. Mūsų atsidavusios komandos su žymių šefų pastiprinimu užduotis…

  • Virtuvė, receptai

    Nebūsit pagalvoję, kad baklažanas gali būti toks skanus: instagramo žvaigždė Andriushim pasidalijo traškiu ir taupiu receptu

    Gyvename tik kartą, tad privalome valgyti skaniai – tuo įsitikinęs Andrius Šimulynas, kuris instagrame su minia sekėjų dalijasi apetitą žadinančiais receptais. Kartais net pats paprasčiausias produktas namų virtuvėje gali virsti tikru šedevru – šįkart prekybos tinklo „Iki“ ambasadorius tai įrodė į rankas paėmęs baklažaną. Vos iš kelių ingredientų, nebrangiai ir paprastai galima pasigaminti nuostabiai skanią itališką klasiką – baklažanų „parmigiana“. Jeigu prieš 20 metų baklažanai daugeliui atrodė gan egzotiškai, tai dabar jie tapę įprasta ir mėgstama daržove mūsų šalyje, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. „Baklažanai – šiltų kraštų daržovės, todėl daugelis ją atrado kelionėse. Turkijoje ar Artimuosiuose Rytuose ragavo „Baba Ganoush“ užtepėles, Sakartvele – legendinius baklažanų suktinukus…

  • Virtuvė, receptai

    Pyragų dienai – obuolių pyragas be sviesto, be vargo ir be didelių išlaidų: šis skanėstas su varške susilauks liaupsių

    Kovo 14 – ypatinga diena ne tik matematikams, bet ir smaližiams. Trečio metų mėnesio 14 diena tapo „pi“ (π) skaičiaus simboliu, nes 3, 1 ir 4 – pirmosios skaičiaus reikšmės. O kadangi „pi“ angliškai tariama kaip „pie“ (liet. pyragas), diena dažnai pažymima suvalgant šį desertą. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad pirkėjams pasilepinti dažniausiai specialios progos nereikia. Pasak jos, pyragus ar tortus lietuviai mėgsta, todėl paprastai artėjant savaitgaliui išauga tiek produktų jiems, tiek jau paruoštų skanėstų paklausa. Medaus tortas – nukarūnuotas Lietuviai – smaližiai, ir prieš savaitgalius ar įvairias šventes matyti, kad ūgteli šaldytos tešlos, miltų, kepinių ruošimui ir puošybai skirtų produktų pardavimai, sako G. Kitovė. „Kartais…

  • Virtuvė, receptai

    Dievinate meksikietiškus patiekalus ar azijietišką virtuvę? 2 geros žinios jums

    Spalvingi meksikietiški takai ir buritai, subtilūs japoniški sušiai, skonio receptorius pažadinantys ramenai – šių patiekalų populiarumas Lietuvoje auga kaip ant mielių. Matant vis besiplečiantį egzotiškų skonių mėgėjų būrį, prekybos tinklas „Iki“ savo lentynas papildė dar gausesne pasaulio virtuvių produktų įvairove – nuo tortilijų ir jų traškučių iki padažų „wok“ patiekalams. Tiek išbandyti naujienas, tiek pasirūpinti jau pamėgtais produktais dabar pats laikas – „Iki“ parduotuvėse vyksta „Pasaulio virtuvių fiesta“ su iki 50 proc. nuolaidomis lojaliems pirkėjams. Visus geriausius pasiūlymus rasite „Iki“ leidinyje: www.iki.lt/leidiniai. „Iki“ – dar daugiau privačios etiketės pasaulio virtuvių prekių „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė pastebi, kad vis daugiau lietuvių drąsiai eksperimentuoja virtuvėje ir domisi įvairių šalių kulinarijos tradicijomis.…

  • Virtuvė, receptai

    Laisvos Lietuvos skoniai su „Iki“: Kovo 11-ąją pasitikite su 5 klasikiniais mūsų regionų patiekalais

    Tokiomis ypatingomis progomis kaip Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, norisi švęsti ne tik laisvę, bet ir turtingą mūsų paveldą. Prisiminti savo šaknis ir sužinoti šį tą naujo verta ir virtuvėje – ruošiant nuo seno pamėgtus ir daugeliui vis dar skaniausius patiekalus. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad lietuviai reikšmingas šaliai dienas išties mini ne tik aktyviau pirkdami lietuviškos simbolikos atributus, bet ir ruošdami šventinius pietus. „Svarbios mūsų šaliai dienos – proga atsigręžti į savo šaknis ir daugiau laiko praleisti su artimaisiais. Todėl pastebime, kad šalia dalyvavimo įvairiuose renginiuose, gyventojai tokiomis progomis mėgsta daugiau dėmesio skirti ir maistui. Paprastai prieš laisvadienį renkasi produktus sotesniems patiekalams, kuomet neskubant ir besišnekučiuojant…