Atėjus pavasariui norisi lengvumo ne tik mintyse, bet ir lėkštėje. Tačiau tarp visų mitybos rekomendacijų bei dietų lengva pamesti galvą. Kaip išlaikyti balansą, kuomet mitybos patarimų – tūkstančiai, o apie tai, kokių produktų vengti, o kurių daugiau įtraukti į savo meniu, girdime kasdien? Pavasarį norisi ne tik valgyti sveikiau, bet ir mažiau laiko skirti patiekalų gamybai. Suporuotų maisto produktų paslauga – puikus būdas suderinti šiuos iš pirmo žvilgsnio skirtingus dalykus. „Mums svarbu pasiūlyti žmonėms sprendimą, kuris padėtų sutaupyti laiko ir supaprastintų maisto planavimą. „Vakarienės prenumerata“ suteikia galimybę iš anksto pasirinkti patiekalus, matyti jų sudėti ir visus reikalingus ingredientus gauti tiesiai į namus. Taip užtikrinant, kad vakarienė bus paruošta vos per…
Ką skanaus grilinti šį savaitgalį? Nebesukite galvos – 5 receptai, pritaikyti prie naudingų „Iki“ akcijų
Kepsninių sezonas jau prasidėjo, tad nesvarbu – net jei už lango ir nelepina pavasariška šiluma, kiekvienam knietės užkurti grilį šį savaitgalį. Juk norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, kad pavyktų atrasti naują šių metų žvaigždę. Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi 5 idėjomis, kurios negali nepasisekti net ir grilinimo naujokams. Nereikės nei įmantrių įgūdžių, nei didelių išlaidų – visi skanūs receptai jau pritaikyti prie „Iki“ akcijų. „Norintiems greitai ir be vargo pasiruošti pačių įvairiausių grilio patiekalų nereikia nei ilgų valandų gaišti virtuvėje, nei daug išlaidų. „Iki“ lentynos jau nuklotos pirkėjų pamėgtais ruošimui ant žarijų jau skirtais „Grill Party“ gaminiais. Nuo kelių rūšių šašlykų, kurie kasmet tradiciškai susilaukia didžiausio pirkėjų dėmesio, iki įvairiausių…
Vytaras Radzevičius pavasarį siūlo negaišti laiko virtuvėje: receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius
Dienas savo sodyboje ramiai leidžiantis žurnalistas, laidų autorius ir vedėjas Vytaras Radzevičius vertina skanų ir lengvai pagaminamą maistą. Šiuo metu namuose ruošto maisto mėgėjas džiaugiasi, jog šaldytuvą galima papildyti luptomis bei daržovėmis praturtintomis dešrelėmis – tai ne tik palengvina kasdienį maisto ruošimą, bet ir pagerina patiekalų skonį. Kuo paprasčiau Vytaras Radzevičius sako, kad apžiūrinėdamas dešreles parduotuvėje, pirmiausiai panagrinėja etiketę. „Stengiuosi įsigyti tokių, kuriose kuo daugiau mėsos ir kuo mažiau druskos bei įvairių priedų. Be to, luptų dešrelių paruošimas sutaupo laiko, o vaikams, kurie nori pašeimininkauti savarankiškai, nebekyla klausimų, ar jas lupti prieš verdant ar išvirus. Be to, mažiau žalojama ir gamta – nereikia išmesti papildomų šiukšlių“. Anot pašnekovo, šiandieninis pasaulis…
Išbandykite kuo greičiau, nes kartosite visą sezoną: 5 šašlykų meistrų kartvelų marinatai, kad mėsa būtų minkšta ir aromatinga
Kai pasigirsta žodis „kepsninė“, daugeliui pirma šovusi mintis – kiaulienos šašlykai! Pigu, sotu ir skanu. Mintys jau virsta darbais daugelyje namų – Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad mėsos grilinimui pardavimai auga kartu su termometro stulpeliu. Tačiau ką daryti, kad šašlykai būtų sultingi, minkšti ir viliotų vien aromatu? Verta marinavimo paslapčių pasimokyti iš kartvelų, kurie visame pasaulyje garsėja savo lygių neturinčiais šašlykais. „Kepsninės jau tikrai rūksta – atėjęs pavasaris davė startą grilinimui, kurį galima pavadinti tikruoju nacionaliniu lietuvių sportu. Kasmet vis daugiau žmonių marinavimą patiki profesionalams ir renkasi jau grilinimui paruoštus produktus. Tačiau daugelis vis dar ištikimi saviems receptams, todėl prasidėjus grilio sezonui, šviežios žalios mėsos perka…
Tiksi laikas suvalgyti likusius nuo Velykų kiaušinius – instagramo žvaigždė Andriushim siūlo pasinaudoti genialiu japonų receptu
Tikriausiai nėra namų, kuriuose po Velykų šaldytuve nebūtų užsilikusių virtų kiaušinių. Apie tai galima spręsti ir iš fakto, kad prieš pat Velykas kiaušinių lentynos buvo tiesiog iššluotos, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. O ar žinote, kiek laiko ir kokiomis sąlygomis galima juos laikyti, kad jie mums nepakenktų? Delsti nėra gera mintis, todėl verta pagudrauti virtuvėje – pasitelkus kelis visiškai nebrangius ingredientus, sukursite netikėtą šedevrą. „Šventinę savaitę kiaušinių pardavimai šokteli ne procentais, o kartais. Daugelis visų pirma ieškojo geros kainos, kokybiškų ir baltučių kiaušinių, kadangi juos lengviau dažyti. Tačiau viena po kitos į pirkinių krepšelius keliavo dėžutės su visokiausiais kiaušiniais – ir rudais lukštais, ir putpelių. Dažnai kietai virti kiaušiniai…
Paskutinės minutės originalių Velykų užkandžių idėjos – valgysit net akimis
Šventinio stalo herojus yra įvairūs margučiai, tačiau pirkėjų šventinių pirkinių krepšeliai rodo, kad Velykų skanėstai – tai ne tik kiaušiniai, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Akivaizdu, kad Velykų stalai bus nukloti pačiais įvairiausiais užkandžiais. Nesvarbu, ar rengiate velykinius priešpiečius, pietus, ar vakarienę, visada pravartu po ranka turėti keletą kūrybiškų receptų – įspūdingai atrodantis šventinis užkandis gali net pasiglemžti dėmesį iš spalvingų kiaušinių. „Atšilę orai įkvepia gyventojus pasirūpinti, kad stalas mirgėtų įvairiomis spalvomis ir skoniais. Pasinaudojant nuolaidomis, prieš Velykas yra gausiai perkamos įvairios užtepėlės, marinuotos alyvuogės, įmantresni mėsos gaminiai, gurmaniški sūriai, paštetai ar putėsiai. Matome, kad žmonės nori pasilepinti ir palepinti artimuosius – pavyzdžiui, renkasi sūrius, skanintus madingaisiais trumais, žuvies…
Odai, širdžiai ir energijai palankiausi vaisiai: kuriuos rinktis ir kodėl?
Daliai žmonių vaisiai ir uogos – ne tik gaivus užkandis ar desertas, bet ir svarbi kasdienio maisto dalis: nuo rytinių glotnučių, spalvingų salotų ar ingredientų pagrindiniuose patiekaluose. Šie produktai žavi savo skonių įvairove ir naudingomis medžiagomis: juose gausu vitaminų, antioksidantų, skaidulų bei mikroelementų, kurie palaiko mūsų gerą savijautą ir stiprina imunitetą. Kokius vaisius ir uogas rinktis, kad net ir šaltuoju sezonu jie teiktų ne tik malonumą akims, bet ir realią naudą organizmui? Šaltuoju sezonu Lietuvoje mėgautis kokybiškais vaisiais ir uogomis – sudėtinga. Per anksti nuskinti, bekvapiai, neturintys tikro skonio ar dirbtinai nokinami – tokie vaisiai žiemos metu neretai nugula šalies prekybos centrų lentynose. Vaisiais ir uogos prekiaujančios parduotuvės „400g“ bendrasavininkė…
Velykos – prabangios, bet nebrangios: 5 nauji šventiški receptai su žuvimi ar jūros gėrybėmis
Per Velykas stalai paprastai lūžta nuo įvairiausių patiekalų – nuo tradicinių įdarytų kiaušinių, salotų iki išskirtinių mėsos patiekalų. Žuvies, jūros gėrybių receptus taip pat daugelis drąsiai įtraukia į vaišes, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Jie neabejotinai paįvairina šventinius susibūrimus ir įneša daugiau lengvumo bei jūros gaivos į pavasarišką meniu. Velykos – puikus metas išbandyti naujus skonių derinius, kurie gali taip sužavėti, kad ilgam įsitvirtins šeimos meniu. Tradicinėse lietuviškose Velykų vaišėse dominuoja kiaušiniai, kepta mėsa, spalvingos daržovės, mėsos ir kiaušinių užkandžiai bei saldūs pyragai. Rūkyta lašiša, tuno salotos, keptas karpis ar įvairiais būdais paruošta silkė taip pat daugeliui nuo seno yra neatsiejami nuo šventės. „Tačiau pardavimų statistika rodo, kad lietuviai…
Liežuvis – nebrangi Velykų klasika, kuri kaip reikiant nustebins: virkite daugiau, nes tiks ne tik drebučiuose ar su krienais
Švelnaus skonio, minkštutėliai ir nepaprastai skanūs – taip apie liežuvius atsiliepia mėsos žinovai ir tiesiog gerbėjai. Liežuviai mūsų šalies kulinarijoje buvo vertinami jau prieš daugelį šimtmečių. Kadaise jie puikavosi ant didikų stalų, tačiau dabar gera jų kaina lemia, kad liežuviai yra ne prabangos dalykas. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė pastebi, kad Velykų savaitę jie perkami be atvangos – akivaizdu, kad be šio skanėsto nė vienos Velykos neapsieina. „Velykinis apsipirkimas jau pačiame įkarštyje. Kiaušiniai – prekė numeris vienas, tačiau yra ir nemažai kitų patiekalų, kurie daugeliui tiesiog privalomi per Velykas. Sultinga antis, šventiškas karpis, gardi velykinė pynė, keksas ar boba – šiais skanėstais nuklojami stalai visoje šalyje. Virtas liežuvis,…
Velykoms – sultinga antis, tobulas kumpis arba burnoje tirpstantys šašlykai: mėsininkas atskleidė skanių patiekalų paslaptį
Artėjant Velykoms, daugelis suka galvą ne tik kaip gražiau numarginti kiaušinius, bet ir kaip šeimyną palepinti sočiais bei skaniais šventiškais pietumis. Vieni ruošiasi kepti velykinę antį su obuoliais, kiti laikosi papročio į orkaitę pašauti kumpį arba – kad ir kokie orai bebūtų – ant iešmų vers šašlykus. Ilgametę patirtį turintis „Iki“ mėsos technologas Vitold Fedaravičius pabrėžia, kad sėkmės paslaptis glūdi ne tik recepte ir įgūdžiuose – viskas prasideda dar renkantis mėsą parduotuvėje. Tereikia pažvelgti į kelis dalykus ją renkantis, kad gautumėte maksimalią kokybę už gerą kainą. „Šviežia mėsa ir jos gaminiai yra neatsiejama Velykų meniu dalis. Likus kelioms dienoms iki šventės, mėsos skyriuje būna tikras sujudimas – dažniausiai perkama kiauliena,…