Jei po švenčių pasižadėjote sveikiau maitintis, dabar puikus metas į savo racioną įtraukti daugiau žuvies. Nuo keptos orkaitėje ar griliuje iki žuvies pyrago bei kukulių – būdų įvairiai paruošti žuvį yra daugybė, tereikia pasirinkti tinkamą jos rūšį. Anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, jų parduotuvėse galima atrasti vis įvairesnių – šviežios žuvies asortimentas yra nuolat atnaujinamas, atsižvelgiant į pirkėjų poreikius. „Panašu, kad lietuviai vis dažniau į savo savaitės meniu įtraukia žuvies ir jūros gėrybių patiekalus, bent jau mūsų pirkėjų tarpe šių produktų pardavimai jau keletą metų nuosekliai auga. Pastebime, kad pirkėjai dairosi ne tik gerai žinomų, tradicinių žuvų, bet ir drąsiai išbando egzotiškesnes, todėl visada stengiamės užtikrinti, kad…
Burokėliai – žiemos daržovė, tinkanti ne tik mišrainėms: pasigaminkite su jais dar neragautą apkepėlę
Nors daugeliui marinuoti burokėliai vasarą asocijuojasi tik su šaltibarščiais, o žiemą – su „raudona“ mišraine ar barščiais, šią naudingą mūsų sveikatai daržovę galima panaudoti daug išradingiau. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad burokėliai iš tiesų praturtina mūsų mitybą, todėl jie įvairiais pavidalais turėtų atsidurti tiek vaikų, tiek suaugusiųjų lėkštėse. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva norintiems išleisti mažiau pataria rinktis lietuviškus nefasuotus burokėlius, kurie kainuoja vos 69 centus už kilogramą*, o norint sutaupyti laiko, galima įsigyti virtų, kuriuos panaudosite įvairiems patiekalams: nuo šokoladinių pyragų iki maltinukų su kruopomis. Burokėliai – vitaminų, mikroelementų ir skaidulų šaltinis Vasarą stengiamės valgyti įvairiaspalves daržoves, žiemą spalvų ant…
Nenorintiems po švenčių vargti virtuvėje – „vieno puodo“ troškinys su jautiena
Po švenčių maratono bei skirtingais patiekalais nukrauto vaišių stalo visai nebesinori ilgai suktis virtuvėje, o ir šaldytuve susikaupusius maisto likučius verta sunaudoti. Anot „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, nenorintys švaistyti maisto produktų ir taupantys laiką bei pinigus turėtų išbandyti skirtingus troškinius. Viename puode troškintos daržovės, mėsa bei žolelės taps universaliu ir labai skaniu bei kvapniu patiekalu. Prekybos tinklo kulinarijos ekspertai dalijasi sočiu „vieno puodo“ troškinio receptu su jautiena, o gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kiek šios mėsos per savaitę rekomenduojama suvalgyti. Jautiena – liesesnė mėsa Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, jautienoje yra nemažai maisto medžiagų, svarbių žmogaus sveikatai. Nors kalbama, kad raudonos…
Komfortiški patiekalai iš kiaulienos mentės: pigu, sotu ir lengvai pagaminama
Kiauliena – viena populiariausių mėsos rūšių, neretai tampanti kasdieniu pirkėjų pasirinkimu. Jos populiarumą lemia ne tik mėsos universalumas, bet ir kaina, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Pasak jos, kiauliena pirkėjų mėgstama ištisus metus. Ir nors šventiniu laikotarpiu populiarumu ją vejasi įvairūs paukštienos ar žuvies gaminiai, po švenčių kiaulienos pardavimai vėl išauga. „Šventiniu laikotarpiu stebėjome didesnius nei įprastai paukštienos, jūros gėrybių ir žuvies pardavimus. Tuo tarpu įprastomis dienomis pirkėjų krepšeliuose dažniau pastebime kiaulieną – ji itin tinkama sotesniems, kasdieniams patiekalams ruošti. Labiausiai perkamos kiaulienos rūšys yra šoninė ir mentė, tačiau ne mažiau nuo jų atsilieka ir smulkintos kiaulienos bei faršo pardavimai. Žinoma, šios mėsos populiarumą nulemia ne tik…
Po gausių šventinių vaišių pasilepinkite avižinių dribsnių koše su šilauogėmis už mažiau nei 4 eurus
Per šventes su artimaisiais ir draugais ragavome tiek tradicinius, tiek egzotiškesnius patiekalus, tad pirmąją Naujųjų metų savaitę norisi ko nors lengvo ir paprasto. Tai gali būti skaidulomis turtinga ir skani avižinė košė su uogomis. Tuo labiau, kad ji neatims brangaus ryto laiko, o jau lauks šaldytuve, paruošta iš vakaro. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė avižų košei pataria rinktis pilno grūdo kruopas arba dribsnius ir paskaninti ją vaisiais, uogomis ar riešutais. „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad nors jau ilgus metus pačios populiariausios kruopos tarp pirkėjų – grikiai ir avižiniai dribsniai, bet populiarėja ir retesnės: bulguro, bolivinių balandų, burnočių kruopos. Košė ir uogos – puikus…
„Rimi.lt“ programėlėje – nauja galimybė matyti parduotuvėse esančius tos pačios dienos galiojimo produktus
Protingas ir sumanus apsipirkimas leidžia ne tik gyventi tvariau, bet ir sutaupyti. Tai padaryti apsiperkantiems prekybos tinkle „Rimi“ bus dar paprasčiau, nes nuo šiol informaciją apie parduotuvėse esančius tos pačios dienos galiojimo produktus, pažymėtus specialiu, dėmesį atkreipiančiu ženklu, galima rasti ir „Rimi.lt“ programėlėje. Kaip teigia skaitmeninės ir elektroninės prekybos rinkodaros vadovė Simona Stanislauskaitė, pirkėjų patogumui nuo šiol „Rimi“ programėlėje galima pasirinkti konkrečią parduotuvę ir pamatyti, kokios prekės toje parduotuvėje yra nukainotos dėl besibaigiančio galiojimo. Norint jas įsigyti, reikia vykti į parduotuvę. Tiesa, svarbu turėti omenyje, kad dienos eigoje prekių likučiai nėra atnaujinami realiu laiku, bet atsidarius pasirinktą prekę visuomet galima pasitikrinti, kada informacija apie ją buvo atnaujinta paskutinį kartą. „Tikimės,…
Lengvam švenčių vakarui: svečius pradžiuginkite užtepėlėmis ir sumuštinukais, o vietoje torto patiekite maskarponės kremą
Kaip palydėti metus ir sutikti Naujuosius skaniai ir šventiškai, bet nesugaištant daug laiko kulinariniams iššūkiams, kurių ne vieną įveikėte ruošdamiesi Kalėdoms? Dalinamės nesudėtingų patiekalų receptais jaukiam šeimos vakarui ar vaišėms netikėtai užgriuvusiems draugams. Gaminimas bus tarsi pramoga, o rezultatas – malonumas. Jeigu Naujuosius planuojate pasitikti namuose ir staiga panorote pasidalinti šventiniu džiaugsmu su draugais Jums pravers nesudėtingi receptai, padėsiantys sukurti šventinę atmosferą be didelių pastangų taip pat sutaupyti laiko. „Panašu, kad žmonės, skyrę daug pastangų ruošdami Kūčių ir Kalėdų vaišes, Naujuosius nori sutikti daugiau laiko skirdami bendravimui, o ne sukimuisi virtuvėje. Tokią prielaidą galime daryti stebėdami mūsų „Meistro kokybės“ gaminių pardavimus paskutinę metų dieną – jie būna 2-3 kartus didesni…
Nustebinkite svečius: patarimai, kaip įspūdingai patiekti naujametinius užkandžius
Naujųjų metų sutikimo šventė jau visai čia pat ir trumpam aprimęs šventinis sujudimas vėl atgyja – daugelis jau planuoja šventinius užkandžius bei stalo dekoravimą. Tai patvirtina ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sakanti, kad naujametinis šurmulys jaučiamas ir parduotuvėse, kuriose pirkėjai dairosi ne tik į gurmaniškų produktų, bet ir stalo dekoracijų lentynas. „Pastebime, kad per Kūčias ir Kalėdas prisiragavę tradicinių lietuviškų valgių, Naujųjų metų šventei pirkėjai linkę rinktis įmantresnius produktus. Jų krepšeliuose dažniau atsiduria įvairiausi sūriai, paštetai, alyvuogių užtepėlės su įvairiausiais priedais. Šiomis dienomis itin populiarios ir jūros gėrybės: skraidkalmarių čiuptuvai, midijos, krevetės. Pirkėjai vis dar įsigyja ir šventinių dekoracijų“, – sako V. Budrienė. Naujametinė klasika – užkandžių…
Produktų iš grūdų tendencijos 2023-iaisiais: vienas dalykas tikrai nesikeis
Didėjantis pirkėjų susidomėjimas sveiku ir augaliniu maistu įkvepia Lietuvos gamintojus eksperimentams. Prekybininkai pastebi, kad stiprėjančios sveikos mitybos tendencijos atveria kelius inovacijoms ir naujiems, mažiau tradiciniams skoniams. Prognozuojama, kad kitąmet poreikis tokiems produktams tik didės. Nors pastaraisiais metais populiarėja tokios grūdinės kultūros kaip kvinojos ir avinžirniai, visame pasaulyje rekordiškai didelė išlieka kviečių, rugių, avižų ir iš jų pagamintų produktų paklausa. Tačiau atliepdami besikeičiančius vartotojus, su šiomis žaliavomis dirbantys gamintojai taip pat nestovi vietoje – žengia ir į tokias sritis kaip greitai paruošiami produktai. Apie tai, kaip prieš šimtmetį tik miltus malusi, o šiandien – ne tik miltais, bet ir avižinėmis košėmis bei greitai paruošiamais makaronais garsėjanti bendrovė „Kauno grūdai“ kuria naujus…
Naujųjų metų stalas Europos virtuvėse: kur jis neįsivaizduojamas be raugintų kopūstų ar virtos menkės?
Gruodžio šventinį maratoną jau tuoj užbaigsime Naujųjų metų pasitikimu. Tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse valgiai, patiekiami jų išvakarėse, dažnai yra senas tradicijas menantys bei tam tikrą ritualinę reikšmę turintys patiekalai. Naujųjų metų vakaro valgius kruopščiai apgalvoja ir lietuviai. Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, teigimu, ruošiantis Naujiesiems metams pirkėjai linkę investuoti į aukštos kokybės gurmaniškus produktus. „Jau ne vienerius metus, analizuodami pirkinių krepšelius prieš Naujuosius metus, pastebime, kad šiuo laikotarpiu juose dominuoja įmantresni ir įvairesni produktai. Pirkėjai mėgsta pasilepinti jūros gėrybėmis, aukštos kokybės mėsos gaminiais, nepamiršta ir tokių gurmaniškų valgių kaip paštetas, įprastai išauga įvairių sūrių paklausa. Šios tendencijos rodo, kad pirkėjai šventėms pirmiausia linkę investuoti į…









