• Įvairenybės

    „Venipak“ įspėja apie suaktyvėjusius sukčius: nespauskite nuorodų

    Šią savaitę itin suaktyvėjo sukčių siunčiamos SMS žinutės, kuriose jie prisidengia siuntų bendrovės „Venipak“ vardu. Gyventojai informuojami apie neva nepavykusį siuntos pristatymą ir raginami atnaujinti pristatymo adresą – paspausti pateiktą nuorodą. Išaugus tokių žinučių kiekiui, bendrovė įspėja, kad tai – sukčiavimo schema, ir kviečia gyventojus būti itin atsargius. „Jei gavote žinutę iš nežinomo numerio, kurioje kviečiama paspausti nuorodą, atnaujinti adresą, įvesti jūsų asmens duomenis, jokiu būdu to nedarykite. Primename, kad „Venipak“ niekada nesiunčia žinučių su prašymais atnaujinti duomenis per nuorodą”, – įspėja „Venipak“ rinkodaros vadovė Asta Raudonienė. Jos teigimu, suaktyvėjus sukčių žinutėms ir sulaukus klientų užklausų, bendrovė kreipėsi į policiją. „Venipak“ taip pat primena, kad gavus įtartiną žinutę, svarbu patikrinti…

  • Įvairenybės

    Nebrangūs, bet išskirtiniai gurmaniški receptai – iš įprastos ir pamėgtos cukinijos

    Ši vasara stebina itin nenuspėjamais orais, tačiau vienas dalykas yra pastovus ir nekintantis – šviežias, Lietuvos ūkiuose užaugintas daržovių derlius. Šįkart į parduotuvių lentynas atkeliauja visiems puikiai atpažįstamos ir daugelio pamėgtos cukinijos. Tvirtos, universalios, o svarbiausia – nebrangios ir kokybiškos cukinijos šią vasarą gali tapti tikru skonių atradimu. „Lidl“ kviečia išmėginti tris įdomius, gurmaniškus ir nebrangius receptus, kurių pagrindinis akcentas – cukinija. „Cukinijos – vienos laukiamiausių šviežio derliaus daržovių mūsų parduotuvėse, dėl savo žemos kainos ir universalumo. Ši daržovė puikiai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas ar net desertas. Stengiamės, kad sezono metu mūsų parduotuvėse klientai rastų šviežią derlių iš vietinių augintojų, kuriems taikome griežtesnius už Europos Sąjungos…

  • Įvairenybės

    „Maxima“ pristato naują tortą: pasaulinių tendencijų įkvėptas konditerių kūrinys nepaliks abejingų

    Vasarą daugelis ieško lengvų, gaivių desertų, tačiau tuo pat metu norisi ir kažko įsimintino, galinčio nustebinti netikėtu skonių deriniu. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ konditerijos meistrai pristato naujausią savo kūrinį – „Angelo plaukų“ tortą. Tai išskirtinis desertas, įkvėptas pasaulinių konditerijos tendencijų. Naujojo torto pagrindą sudaro traškus sausainių trupinių sluoksnis su abrikosų džemu ir sviestu, perteptas kadajifo tešla su pistacijų pasta. Šį derinį papildo maskarponės sūrio kremas su įterptu cukrinės vatos ir raudonųjų uogų įdaru. Torto paviršius dekoruotas cukriniu glaistu ir spragsinčiais pabarstukais. Visa tai sukuria netikėtą tekstūrų ir skonių kontrastą. „Šis tortas turėtų ypač patikti tiems, kurie saldumynų ieško linksmoms šeimos šventėms – jis sukurtas taip, kad nustebintų ir pradžiugintų visus:…

  • Įvairenybės

    Krepšininkė Justė Jocytė kviečia pasiruošti mokslo metams kartu su „Lidl“

    Prekybos tinklas „Lidl“ pradeda pasiruošimą mokslo metams – parduotuvių lentynas papildė mokyklinių prekių asortimentas. Šiemet pasiruošti naujiems, žinių kupiniems metams moksleivius kviečia viena ryškiausių Lietuvos sporto žvaigždžių krepšinio aikštelėje – Justė Jocytė. Sportininkė teigia, jog tinkamai pasiruošti mokslo metams ne mažiau svarbu nei pasirengti lemiamoms rungtynėms. „Tiek sporte, tiek moksluose pradžia labai svarbi – ji nulemia, kaip jausiesi visą sezoną ar semestrą, todėl visada stengiuosi pasiruošti taip, kad jausčiausi užtikrintai. Kai dar pati lankiau mokyklą, man patikdavo pasiruošimo jausmas – išsirinkti naują sąsiuvinį, mėgstamą rašiklį ar tiesiog susidėlioti mintis. Tai buvo mano mažas ritualas, kuris padėdavo pradėti naujus mokslo metus. Svarbiausia gebėti planuoti, kelti tikslus ir jų siekti – tiek…

  • Įvairenybės

    Šilauogės: kaip šios uogos pavergė mūsų širdis ir su kuo dera geriausiai

    Panašios į mėlynes, bet kur kas didesnės, o ir nereikia ieškoti miškuose – jų galima užsiauginti savo sode ar tiesiog įsigyti parduotuvėje. Tai – pastarąjį dešimtmetį Lietuvos gyventojų širdis pavergusios šilauogės. Saldžios ir gardžios dangiško mėlynumo uogos patinka tiek vaikams, tiek ir suaugusiems, o ir tinka jos ne tik desertams, bet ir dera su kitais patiekalais. Nors Lietuvoje atsirado palyginti neseniai – pirmosios šilauogės, arba aukštaūgės mėlynės, į šalį atkeliavo tik XX a. pabaigoje iš Jungtinių Valstijų, jos netruko išpopuliarėti mūsų krašte. Apie 2000-uosius šias uogas augino tik pavieniai sodininkai, o nuo maždaug 2010 metų susidomėjimas šilauogėmis išaugo ženkliai. Tą itin paskatino didėjantis susidomėjimas sveika mityba bei malonus šių uogų…

  • Įvairenybės

    Kokią duoną valgėme senovėje ir kokią renkamės šiandien? Gastronomijos istoriko žvilgsnis ir naujausios tendencijos

    XXI amžiuje vis daugiau žmonių sąmoningai renkasi ne tik ką valgyti, bet ir kokios sudėties produktų ieškoti. Tačiau taip buvo ne visada. Gastronomijos kultūros tyrinėtojas, profesorius Rimvydas Laužikas pastebi, kad istoriškai aukštus reikalavimus maistui – net ir kasdienei duonai – galėjo kelti tik turtingesni žmonės, kurie jos visada turėjo ir galėjo rinktis, ką valgyti. Pasak profesoriaus, iki pat XIX-ojo amžiaus nuolat neprivalgydavo ar badaudavo daugybė žmonių. „Nors duonos buvo galima rasti kiekvieno lietuvio namuose, ji dažnai būdavo prasta: su dirsėmis, bėralinė ar net maišyta su medžio žieve. Akivaizdu, kad tokiu atveju minčių apie sveiką maistą niekam nekildavo – svarbu būdavo apskritai turėti ką valgyti“, – pasakoja R. Laužikas. Kur kas…

  • Įvairenybės

    Dietologas E. Grišinas: mūsų žarnynui taip reikalingų probiotikų gausu ir paprastuose kasdieniuose produktuose

    Visame pasaulyje vis daugiau diskutuojant apie organizmui palankią, subalansuotą mitybą, žarnyno mikroflorą ir jos disbalanso poveikį sveikatai, vis dažniau atsigręžiama į probiotikus bei jų turinčius produktus. Gydytojas dietologas Edvardas Grišinas, prekybos tinklo „Maxima“ funkcinės mitybos partneris, sako, kad vasara yra puikus metas prisiminti maistą, gausų probiotikų, kurie atsakingi už virškinimo sistemos sveikatą bei stiprų imunitetą. Kol kiti atranda – mes valgome seniai ir dažnai „Daugelis klinikinių tyrimų rodo, kad didžioji dalis lėtinių ligų – nutukimas, neurodegeneracinės bei autoimuninės ligos, tokios kaip psoriazė ar autoimuninis tiroiditas – taip pat ir kiti susirgimai, yra susiję su žarnyno mikroflora ir jos disbalansu. Tai viena iš priežasčių, kodėl probiotikų tema visame pasaulyje tokia aktyvi…

  • Įvairenybės

    Kaip pasirinkti valymo priemonių tiekėją verslui: svarbiausi kriterijai

    Biuro grindys spindi, vitrinų stiklai nepriekaištingai skaidrūs, o klientai vos įėję pastebi – švaros čia nepalikta atsitiktinumui. Tačiau mažai kas susimąsto, kad už šio rezultato slypi ne tik gerai atliktas darbas, bet ir teisingai pasirinkti produktai. Ir dar svarbiau – patikimas jų tiekėjas. Verslui, kuriam svarbu efektyvumas, taupymas ir ekologiškas požiūris, būtina dirbti su tokiais tiekėjais, kurie ne tik parduoda, bet ir pataria. Geras tiekėjas – tai ne vien katalogas prekių, bet žinių ir sprendimų šaltinis. Ką turi pasiūlyti profesionalus valymo priemonių tiekėjas? Nuo gamybinių cechų iki prabangos butikų – kiekvienai verslo sričiai reikia specifinių švaros sprendimų. Tiekėjo pasirinkimas tampa ypač svarbus, kai kalba pasisuka apie kokybę ir ilgalaikę naudą.…

  • Įvairenybės

    Sviestas ne tik ant riekelės, bet ir ant desertinio šaukštelio: kaip nebrangiai šį pieno produktą paversti gurmanišku užtepu?

    Neatsiejama kasdienybės dalimi tapęs sviestas gali tapti idealiu vasaros užkandžiu. Keliais papildomais ingredientais praturtintas jis gali nukelti į saulėtąją Kaliforniją ar Pietų Europą, atskleisti sezoninių daržovių skonius ir net tapti desertų dalimi. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai dalinasi trimis namuose lengvai pagaminamomis sviesto užtepų variacijomis, kurios nebrangiai į kasdienybę įneš naujų gardžių potyrių. Sviestas – ištikimas palydovas įvairiausiose kulinarinėse kelionėse. Šis pieno produktas naudojamas ne tik įvairiuose kepiniuose, bet ir ruošiant mėsą, žuvį bei daržoves, gaminant įvairius padažus makaronų ir kitų patiekalų paskaninimui. „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė pastebi, kad sviestas išlieka populiarus visus metus, nepriklausomai nuo sezono. „Galima sakyti, kad sviestas pastaruoju metu išgyvena…

  • Įvairenybės

    Ką renkasi vairuotojai, kurių automobiliai visada švarūs?

    Stiklas visada žvilga, salonas kvepia, o kėbulas – be dulkių net ir po lietaus? Tokių automobilių vairuotojai dažnai sulaukia klausimo: kaip pavyksta išlaikyti tokį švarų automobilį? Atsakymas nėra sudėtingas – jie renkasi ne tik laiku plauti automobilį, bet ir naudoja tikslingai pasirinktą automobilių autochemiją. Taip – ne stebuklas, o gerai išsiaiškinta priežiūros tvarka. Reguliari priežiūra – ne tik estetikai Automobilio švara – tai ne vien vizualinis malonumas. Purvas, kelio druska, dulkės ir UV spinduliai veikia ne tik išvaizdą, bet ir kėbulo, guminių tarpinių ar plastiko detalių ilgaamžiškumą. Todėl tie, kurių automobiliai visada atrodo tvarkingai, renkasi priemones, kurios veikia ilgiau nei iki pirmo lietaus. Švarūs ratai, blizgantis kapotas ir neapsinešusios langų…