Jau ketvirtadienį, kai „Iki“ prasideda didžiosios savaitgalio nuolaidos, daugelis pagal jas susidėlioja pirkinių sąrašą. Šią savaitę jame – ne tik bananai už super kainą, nuolaidos vasaros atributu laikomoms grilio prekėms, bet ir mokykliniai reikmenys. „Iki“ paskelbus dideles nuolaidas plačiam mokyklinių prekių asortimentui, jos šiemet iškart ypač aktyviai perkamos. Sąrašą galima rasti čia:www.iki.lt/leidiniai. Lietuviai – sumanūs pirkėjai, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Pirkinius planuoja, stebi kainas, nieko nelaukdami naudojasi patraukliomis akcijomis. „Planavimas ypač svarbus artėjant naujiems mokslo metams, kai tėveliams rūpesčių netrūksta. Norime juos palengvinti – net iki 50 proc. siekiančiomis nuolaidomis su „Iki“ programėle ar lojalumo kortele jau galima naudotis ištisoms mokyklinių prekių kategorijoms, įvairiems prekių ženklams.…
Apklausa: pirkėjai vis atidžiau vertina ne tik patį būstą, bet ir jį stačiusią įmonę
Nors nekilnojamojo turto (NT) rinka šiemet rodo ryškius atsigavimo ženklus, daugelis pirkėjų rinkdamiesi būstą vengia skubotų sprendimų. Tyrimai rodo, kad gyventojų pasirinkimą lemia vis daugiau veiksnių – pirkėjai nebesitenkina vien gera lokacija, priimtina kaina ar geru susisiekimu. Atidžiai vertinamas ir NT plėtotojų patikimumas, jų projektų kokybė bei gebėjimas laikytis įsipareigojimų. Tai ypač aktualu prestižinės klasės būstų segmente, kur pirkėjai iš vystytojų tikisi tik aukščiausios kokybės ir profesionalumo. Bendrovei „Spinter tyrimai“ atliekant būstus įsigijusių bei planuojančių pirkti vilniečių apklausą, pirkėjų buvo paklausta, kokia informacija apie NT vystytoją jiems yra svarbiausia, prieš priimant galutinį sprendimą. Trys dažniausiai pasirinkti aspektai buvo vystytojo patikimumas, vartotojų atsiliepimai apie konkretų NT projektą ir pastatytų objektų kokybė. …
Vietoj šašlykų kviečia išmėginti nebrangiai paruošiamą žuvienę: tobulą patiekalo skonį atskleis kelios gudrybės
Mėgstantys stovyklauti gamtoje žino – išskirtiniam patiekalui paruošti nereikia įmantrių įrankių, užtenka vieno puodo ir malkų ryšulėlio. O, kad iš gausybės patiekalų variantų išsirinkti būtų lengviau, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarinių idėjų partneriai, stovyklavimo meistrai „Wild Chef Kitchen“ siūlo paprastą, bet patikimą sprendimą – virti žuvienę. Jai prireiks minimalaus pasiruošimo, nebrangių ingredientų, o maloniai šildantis sultinys vėsų vakarą tikrai taps nepakeičiama išvykų į gamtą klasika. „Vasarą daugelis tautiečių mėgaujasi iškylaudami gamtoje, kur ne tik aktyviai leidžia laiką, bet ir gamina įvairius patiekalus ant laužo ar kepsninėse. Ant laužo virta žuvienė – idealus sprendimas, ypač jei ją gaminate prie upės ar ežero: ji kvepia dūmu, šildo ir stebina savo subtilumu. Be…
Triukšmas biuruose – nepastebėtas produktyvumo žudikas. Kaip akustinės užuolaidos keičia darbo kokybę?
Kai galvojame apie triukšmą darbe, dažniausiai įsivaizduojame statybvietes ar gamyklas. Tačiau net ir moderniuose atviro tipo biuruose fone skambantys pokalbiai, telefono skambučiai ar biuro įrangos garsai tampa nepastebimu, bet reikšmingu dirgikliu. Toks nuolatinis foninis triukšmas veikia darbuotojus kone nepastebimai, tačiau jo poveikis produktyvumui gali būti itin žalingas. Įmonių vadovai neretai nuvertina šią problemą – juk triukšmas nesukelia akivaizdžios žalos kaip sužeidimai ar gedimai. Vis dėlto, tai „tylus žudikas”, galintis smarkiai sumažinti darbo našumą. Šiame straipsnyje profesionalus užuolaidų salonas „Audrineta“ aptaria, kodėl triukšmas biuruose yra toks pavojingas, ir paaiškina, kaip akustinės užuolaidos gali padėti sukurti tylesnę bei našesnę darbo aplinką. Foninis triukšmas – slaptas produktyvumo priešas Net ir nesmarkūs pašaliniai garsai…
Pietų Europos skonių klasika – jūsų lėkštėje: trys ispaniško kumpio receptai su lietuvišku „tvistu“
Ispaniškas kumpis – vienas žinomiausių mėsos produktų Europoje, pelnęs viso pasaulio gurmanų simpatijas ir pripažinimą. Jo gamyba remiasi ne tik griežtais kokybės standartais, bet ir šimtmečius puoselėjamomis tradicijomis, perduodamomis iš kartos į kartą, o išskirtinis skonis nepalieka abejingų. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“, kuriame rugpjūtį vyksta teminis Europos mėnuo, kulinarijos meistrai kviečia atrasti šį delikatesą ir dalijasi net trimis originaliais receptais, nukeliančiais į saulėtąją Ispaniją. Gurmanų širdis užkariavęs skonis Ispaniškas kumpis arba „jamón“ skaičiuoja daugiau nei 2000 metų tradicijas – manoma, kad jį į šalį atvežė senovės romėnai, tačiau tikra nacionaline vertybe jis tapo XV a. Nuo to laiko ispaniško kumpio populiarumas tik augo, o šiandien juo mėgaujasi daugybė žmonių visame…
IKEA mažina plastiko vartojimą savo veikloje
IKEA žengia dar vieną žingsnį link savo įsipareigojimo mažinti plastiko vartojimą ir pristato naujas, popieriaus pagrindu pagamintas detalių pakuotes. Tai pokytis, kuris visose rinkose leis kasmet sumažinti suvartojamo plastiko kiekį maždaug 1 400 tonų. Be šios naujovės, bendrovė savo veikloje nuosekliai taiko ir kitus tvaresnius sprendimus: plastikines lojalumo korteles keičia skaitmeninėmis, o užsakymus pirkėjams į namus pristato popierinėse pakuotėse. Tai daro reikšmingą poveikį aplinkai ne tik Baltijos šalyse, bet ir pasauliniu mastu. „Veiksmai, kurių imamės Baltijos šalyse, prisideda prie platesnio masto pokyčių. Pavyzdžiui, jau daugiau nei penkerius metus visos „IKEA Family“ lojalumo kortelės išduodamos tik skaitmeniniu formatu, o prekes, įsigytas su pristatymu į namus, pakuojame į vyniojimo popierių ir išlankstomas…
Agurkų ir pomidorų duetas pasaulio virtuvėje: nuo graikiškų salotų iki indiškų pagardų
Agurkai ir pomidorai – svarbiausios vasaros derliaus daržovės, nuo gilios senovės besivaržančios dėl virtuvės karaliaus karūnos. Tačiau, kaip pabrėžia keliautojas, gardaus maisto entuziastas, kulinaras ir „Lidl“ ambasadorius Vytaras Radzevičius, reikėtų ne atskirti, o sujungti šias daržoves į įdomius kulinarinius eksperimentus. „Nors agurkai ir pomidorai – absoliučiai skirtingi, tai – vienas iš kulinarijos pamatų. Agurkų gaiva ir traškumas, susijungę su pomidorų skonio sodrumu, lengva rūgštele ir maloniu saldumu praturtina visų šalių virtuves“, – teigia V. Radzevičius. Pomidorai ir agurkai – bene populiariausios daržovės Lietuvoje. Šios daržovės itin mėgstamos dėl savo universalumo, nes puikiai papildo tiek kasdienius, tiek netradicinius patiekalus. Vasarai persiritus į antrą pusę, „Lidl“ lentynose galima rasti itin šviežią ir…
Lietuviai grąžina vis daugiau užstato pakuočių: populiariausia diena – sekmadienis
Vienkartinių gėrimų pakuočių lietuviai kasmet grąžina vis daugiau: vien prie lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių esančiuose taromatuose per 2024 m. surinkta daugiau kaip 285 mln. vienkartinių gėrimų pakuočių, tai – 3,3 proc. daugiau nei 2023-aisiais. „Per pirmąjį šių metų pusmetį į prie „Maximos“ parduotuvių esančius taromatus buvo grąžinta beveik 135 mln. vienkartinių gėrimų pakuočių. Pastebime tendenciją, kad daugiausia vienkartinių gėrimų pakuočių grąžinama vasaros sekmadieniais – ko gero, kai po savaitgalio iškylų ir festivalių, savaitę visiems norisi užbaigti tvarkingai. Gėrimų pakuočių užstato sistema Lietuvoje gyvuoja jau devynerius metus, o prekybos tinklas „Maxima“ joje dalyvauja nuo pat pradžios. Matome, kad „Maximos“ pirkėjai metai iš metų ne tik grąžina vis daugiau taros, bet…
Galvos pilnos vėjų: kodėl alfa karta nesugeba susikaupti?
Ar restorane kada nors pykote ant tėvų, kurių vaikai kėlė triukšmą ir nurimo tik su telefonu rankose? Turbūt tokioje situacijoje pirma mintis – „aš savo vaikus išauklėsiu tikrai geriau“, bet tai dažniausiai priklauso nuo laiko, kurį vaikas praleidžia prie ekranų. Julija Markeliūnė, „Telia“ skaitmeninės įtraukties vadovė, teigia, kad šiuolaikinių vaikų iššūkiai kyla ne iš tingumo, o iš nuolat perkrautos galvos. Tyrimai visoje Europoje rodo, kad ilgi laiko tarpai prie ekranų mažina gebėjimą susikaupti ir didina išsiblaškymą. Jungtinės Karalystės parlamento ataskaitoje teigiama, kad 8-11 metų vaikai, kurie prie ekranų praleidžia daugiau nei dvi valandas per dieną, prasčiau įsimena naują informaciją, lėčiau mąsto ir sunkiau išlaiko dėmesį. O Lietuvoje 2024 m. mokslininkų…
Greiti ir pigūs vasaros pietūs: 3 paprasti receptai, kurie tiks ir kasdienai, ir vasaros atostogoms
Vasara dažnai siejama su atostogomis ir poilsiu gamtoje: tai – metas, kai norisi kuo mažiau laiko praleisti virtuvėje, bet vis tiek mėgautis skaniais, sočiais ir nebrangiais pietumis. Jei ir jums svarbu sutaupyti laiko, „Lidl“ kviečia atrasti greitus ir pigiai pagaminamus pietų receptus, kuriuos pasigaminsite vos per kelias minutes, o jiems reikalingus produktus visada galėsite įsigyti už itin žemą kainą kasdien. Šiems patiekalams pagaminti nereikės ypatingų žinių ar ilgo pasiruošimo virtuvėje – vos kelios paprastos sudedamosios dalys ir šiek tiek kūrybiškumo gali sukurti skanius ir maistingus pietus. Tie patys paprasti ir kasdieniai produktai yra itin universalūs, todėl iš jų galima pagaminti daugybę skirtingų valgių. Pavyzdžiui, makaronai gali tapti net 50 skirtingų…