Rugpjūčio 3-iąją pasaulis mini Arbūzo dieną ir toliau tęsia amžiną diskusiją – koks gi metodas garantuoja, kad visuomet skanautumėte tik sunokusį ir saldų arbūzą? Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šį vasaros skanumyną pirkėjai graibsto visą vasarą, ir dažnai renkasi jau supjaustytą – į krepšelį kraunasi pusę ar ketvirtį arbūzo. Tačiau pastaruoju metu populiarėja metodas, kurio šalininkai tikina – jis padės sutaupyti, nes kaskart perkant visą arbūzą, jį išsirinksite patį gardžiausią. „Visu šiltuoju sezonu arbūzai būna pirkėjų pasirinkimas numeris vienas vaisių skyriuje, o būtent dabar, vasarai persiritus į antrąją pusę, jų pardavimai pasiekia piką. Kalbame ne apie procentų, o kartų skirtumus – liepos ir rugpjūčio mėnesiais arbūzų…
Pasiilgtas voveraičių derlius masina pirkėjus: ar jau ragavote voveraičių sviesto ir ar žinote, kodėl gaminant šiuos grybus reikėtų vengti vandens?
Auksines voveraites lietuviai noriai savinasi kaip nacionalinį sezoninį skanumyną, tačiau jos laikomos vertingu ir gan brangiu delikatesu daugelyje šalių. Tai vienas vertingiausių grybų italų virtuvėje, o prancūzai kalbėdami apie voveraites pažymi pikantišką jų skonį su riešutų poskoniu bei abrikosų kvapo natomis. Lietuvoje kaip tik prasidėjo šių gražuolių grybų sezonas. „Maximos“ lentynose jau išrikiuotas pirmasis profesionalių grybautojų surinktas derlius, o grybų ekspertas pataria: gaminant voveraites – jokio vandens. Didžiąją dalį savo gyvenimo didmenine miško uogų ir grybų prekyba užsiimančios Varėnos įmonės „Tandemus“ perdirbimo padalinio vadovas Vincas Martusevičius pasakoja, jog šie metai iš tiesų netipiniai, mat grybai kaip niekad vėlyvi. „Jei taip ir toliau, dzūkų mergos bus nuogos! Pamenu, anksčiau per Jonines…
„Maximos“ privatūs prekių ženklai „Farm Milk“, „Extra Line“, „Pormet“ ir kt. už visada mažiausią kainą
Mažos kainos kasdien ir be akcijų – pirkėjams pasiūlyti dar daugiau tokių prekių yra lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ išsikeltas tikslas. Prekybos tinklas atnaujino kampaniją „Kainų kaina“ ir pirkėjams jau užtikrina beveik 190-ies svarbiausių maisto prekių krepšelį visose kategorijose už mažiausią kainą. Už visada žemiausią kainą savo kategorijose pirkėjai gali įsigyti gerai atpažįstamas „Maximos“ privačių prekių ženklų – „Farm Milk“, „Extra Line“, „Pormet“, „Ocean“ bei naujojo „Mio Rio“, kuris anksčiau buvo žinomas kaip „Dino“, maisto prekes. „Naujausia kainas stebinčio portalo pricer.lt analizė rodo, kad pigiausių maisto prekių krepšelis už mažiausią kainą ir liepos mėnesį išlieka „Maximos“ parduotuvėse. Pasiūlyti pirkėjams mažiausiai rinkoje kainuojantį prekių krepšelį padeda mūsų kasdienės pastangos – tai nuolatinės derybos dėl…
Praėjusių metų „Lietuvos Maximalistai“ ragina nepraleisti progos: prasideda registracija – stipendijų fonde 110 tūkst. eurų
Prekybos tinklas „Maxima“ 21-ą kartą pradeda registraciją stipendijoms – jas skirs kūrybingiems, talentingiems ir gerai besimokantiems 1-12 klasių mokiniams visiems artėjantiems mokslo metams. Šiemet „Lietuvos Maximalistų“ stipendijų fondas sieks net 110 tūkst. eurų, o jis bus skirtas gabiausiems moksleiviams 8 kategorijose: mokslo, meno, muzikos, sporto, visuomeniškumo, inovacijų, ekologiškumo ir pažangumo srityse. Konkurso laimėtojais tapusiems moksleiviams visus mokslo metus kiekvieną mėnesį bus skiriamos 100 arba 200 eurų dydžio stipendijos. „Praėjusiais metais prekybos tinklas turėjo didžiausią iki tol „Lietuvos Maximalistų“ stipendijų fondą – 100 tūkst. eurų, kuris atiteko 114-ai šalies gabių ir talentingų moksleivių. Šiais metais konkursui vykstant 21 kartą, neketiname sustoti ir fondą padidinome iki 110 tūkst. eurų. Tiek šio konkurso…
Valgyk kaip graikas: gardžiai, natūraliai ir nebrangiai
Gali atrodyti, kad dėl savo patiekalų gausos ir įvairovės – nuo lengvų užkandžių iki sočių mėsiškų – Graikijos virtuvė yra be galo sudėtinga, o ją perprasti bei mėgautis gali tikrai ne kiekvienas. Tačiau, kaip rašoma prekybos tinklo „Lidl“ pranešime žiniasklaidai, tiek ruošdami maistą, tiek ir juo mėgaudamiesi graikai vadovaujasi vos trimis principais: maistas turi būti gardus, o produktai – natūralūs ir draugiški piniginei. Būtent todėl Graikijos virtuvėje dominuoja tai, ką galima užauginti ar pagaminti vietoje: alyvuogės ir iš jų spaudžiamas kokybiškas, ypač tyras aliejus, įvairiausių rūšių sūriai, šviežios daržovės, vaisiai ir uogos bei riešutai. Būtent iš šių, sąlyginai paprastų ingredientų paruošti gardūs patiekalai akimirksniu nukelia prie Viduržemio jūros pakrantės. Vasarą…
O lia lia – „Maximos“ pirkėjai per du vasaros mėnesius jau suvalgė beveik 3 tūkst. tonų arbūzų. O kas dar rikiuojasi tautiečių vasaros meniu?
„Maxima“ paskaičiavo, kad prekybos tinko parduotuvėse apsipirkę lietuviai per pirmuosius vasaros mėnesius suvalgė beveik 10 tūkst. tonų vaisių ir uogų, apie 8 tūkst. tonų daržovių bei daugiau nei 4 tūkst. tonų mėsos. Tai buvo perkamiausi maisto produktai, o iš jų nenustelbiama pirkėjų krepšelių žvaigžde tapo arbūzai. Pasitinkant paskutinį vasaros mėnesį, vis dar yra laiko pasimėgauti ja niūniuojant legendinę Lilijanos Albėnaitės „Keliautojų dainą“ – pilnomis saujomis nuotykių ir pilna burna šviežių gėrybių. Didžiausio lietuviško prekybos tinklo duomenys rodo, jog vasarą šalies gyventojai išnaudoja kaip reikiant pasimėgauti sezoninėmis gamos gėrybėmis. Pirmiausia – šviežiu vaisių bei uogų derliumi: persikais, nektarinais, trešnėmis ir braškėmis bei, žinoma, arbūzais. Aplenkė net populiariuosius bananus Arbūzų per pirmuosius…
Žvejybiniai tinklai tapo vienu pražūtingiausių Baltijos jūros plastiku: narams juos ištraukti darosi vis sudėtingiau
Vieno nuskendusio tinko iškėlimas iš Baltijos jūros trunka mažiausiai valandą ir šį darbą atlieka bent 4 narai. Skaičiuojama, kad iš viso jūros dugne šiuo metu plūduriuoja apie 10 tūkst. žvejų pamestų tinklų – kiekvieno jų ilgis prilygsta 25 aukštų namui. Narams vieno tinklo ištraukimas reiškia ilgą ir pavojingą darbą. Tačiau Andrius Albrikas, „Nardymo akademijos“ atstovas, tikina, kad jų traukimas yra vienas reikšmingiausių jūros švarinimo būdų. „Nuskendusių laivų išlaisvinimas nuo pamestų žvejybinių tinklų yra specialių įgūdžių ir patirties reikalaujantis darbas. Net patyrę narai turi pasimokyti tinklų iškėlimo niuansų, nes tai kelia pavojų net ir dirbant saugaus gylio ribose. Valymo projektai vykdomi retai, nes yra sudėtingi ir brangūs, todėl šiai dienai Baltijos…
Voveraičių miškuose beveik nėra – sezonas vėluoja mėnesį, bet pirmosios jau keliauja pas pirkėjus
Voveraitės yra vienas didžiausių Lietuvos miškų turtų. Tačiau šiemet jų gerbėjai keiksnoja orus – šaltas pavasaris ir vėliau užklupusi sausra lėmė, kad miškuose jų rasti be galo sunku. Visgi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, džiaugiasi, kad tiekėjams pavyko užtikrinti, jog parduotuvėse šių gėrybių nepritrūks, o kainos liks patrauklios. „Lietuviškos voveraitės pirkėjų ypač laukiamos – jas mėgsta net tie žmonės, kurie paprastai nemėgsta grybų skonio. Įprastai jomis prekiauti pradedame liepos mėnesį, o jų paklausa piką pasiekia rugpjūtį. Šiemet jų sezonas neskubėjo prasidėti, tad šie grybai išsiilgti kaip niekad. Galime nudžiuginti, kad pirmosios jau pakeliui į parduotuves“, – sako V. Budrienė. Šeštadienį parduotuvių lentynose pasirodančios lietuviškos voveraitės bus siūlomos patogiuose…
Dietistė V. Kurpienė siūlo išsikepti „Cugelį“: nustebins patiekalo lengvumas, netikėti ingredientai ir kaina
Užkietėję kugelio mėgėjai neleis sumeluoti, kad nepaisant puikaus patiekalo skonio, jis yra gana kaloringas ir sunkiai virškinamas. Taip yra dėl gausaus bulvių kiekio, naudojamo šiam laikui nepavaldžiam patiekalui gaminti bei gardinimo virškinimą apsunkinančiais priedais kaip miltai, mėsa, manai ar spirgai. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ subalansuotos mitybos partnerė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti kugelio alternatyvą, kurioje bulves papildo kitos, sveikatai palankios ir nebrangios daržovės – cukinijos. Meilė bulvėms kasmet auga Bulvės, anot dietistės V. Kurpienės, lietuvių mityboje sutinkamos itin dažnai – jas naudoja ne tik garnyrui, bet ir kaip pagrindinį ingredientą įvairiems patiekalams. Nors apie bulves galima išgirsti įvairių nuomonių, dietistė šios daržovės nedemonizuoja – priešingai, rekomenduoja vartoti, nes tinkamai paruoštos ir…
Pigu ir gardu: kefyre marinuoti kiaulienos iešmeliai su kepintais burokėliais
Vasaros gėrybių derliui gausėjant, vis dažniau gimsta ir gardžių patiekalų idėjos. Šį šeštadienį prekybos tinklas „Lidl“ kviečia pasiruošti savaitgalio pietums pasinaudojus pigiais ir gardžiais bei pirkėjų vertinamais „Superšeštadienio“ pasiūlymais. Įkvėpimo toli ieškoti nereikia, nes šį savaitgalį 1 kg kiaulienos mentės be kaulų „XXL“ kainuos net 42 proc. pigiau – vos 2,89 Eur. Aktyvavus „Lidl Plus“ programėlės kuponą, 1 kg 2,5 proc. riebumo „Pilos“ kefyro įsigysite tik už 0,85 Eur. Šiam superšeštadieniui „Lidl“ ekspertų komanda paruošė gardų ir nebrangų savaitgalio pietų receptą – kefyre marinuotus kiaulienos iešmelius, kuriuos kepti galima tiek kepsninėje, tiek ir orkaitėje. Juos pagardins saldžiarūgščiu padažu apšlakstyti kepinti burokėliai – tereikės į prekių krepšelį įsidėti šviežių lietuviškų raudonųjų…