• Įvairenybės

    Pats sau meistras: kodėl plečiasi „pasidaryk pats“ kultūros ratas?

    Kas seniau buvo tik profesionalių meistrų amatas, dabar jau nebėra, nes tiek didesnius namų remonto darbus, tiek ir mažesnės apimties būsto atnaujinimo projektus vis dažniau žmonės renkasi atlikti patys. Viena to priežasčių – platus nebrangių ir kokybiškų įrankių pasirinkimas, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Bent kartą per metus – tokiu dažnumu statybos ir remonto įrankius perka Lietuvos gyventojai. Apskritai šios paskirties prekes šalyje perka bent 8 iš 10, atskleidžia šių metų rugsėjį atlikto tyrimo rezultatai. „Matome, kad Lietuvos gyventojai ima buities reikalus į savo rankas ir patys vis dažniau ryžtasi atlikti įvairius remonto bei kitus darbus. Tai – nauja realybė, kurioje kiekvienas stengiasi būti kuo savarankiškesnis. Be to, socialiniuose tinkluose pilna…

  • Įvairenybės

    Per du mėnesius prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjai sutaupė pusantro milijono eurų

    Apie 30 tūkst. eurų – tiek kasdien sutaupo prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjai įsigydami 450 skirtingų prekių už mažesnę reguliarią kainą. Nuo liepos vidurio tinklo parduotuvėse atpigo net 150 pieno produktų, kuriuos į savo pirkinių krepšelį kasdien deda dažnas pirkėjas. Prekybos tinklas skaičiuoja, kad nuo liepos vidurio kiekvieną savaitę mažindamas pirkėjų mėgstamiausių produktų reguliarias kainas, suteikė jiems galimybę sutaupyti apie 1,5 mln. eurų. „Mažindami įprastines prekių kainas, suteikiame pirkėjams galimybę rasti prekių mažesnėmis kainomis be jokio akcijų šurmulio. Skaičiai rodo, kad kainų mažinimo iniciatyvos išties padeda mūsų pirkėjams sutaupyti, tad mes ir toliau ieškosime būdų, kaip savo pirkėjams pasiūlyti kuo geresnes kainas ne tik akcijų metu, bet ir kasdien” – teigia…

  • Įvairenybės

    Saliamis „padėjo“ atskleisti didžiausią deimantų vagystę – štai ko dar nežinojote apie šią itališką dešrą (ir du nebrangūs receptai su ja)

    Rugsėjo 7-oji – Tarptautinė saliamio, kuris tituluojamas sūdytų mėsų karaliumi, diena. Būtent italai ruošia daugiausiai saliamio rūšių, iš Italijos yra kilęs jo gaminimo būdas, kuris laikui bėgant ištobulintas iki kulinarijos meno, tačiau ši prieskoniais pagardinta išraiškingo skonio dešra yra tapusi viena populiariausių visame pasaulyje. Lietuviai šiuo klausimu nesiskiria nuo kitų tautų – pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, geru skoniu ir kaina pasižymintys saliamiai nuolat patenka tarp perkamiausių dešrų. Tik ne visi žino apie su saliamiu susijusias įdomybes. „Tai, kad saliamis lietuvių išties mėgstamas, rodo ir gausybė jo variacijų parduotuvėse. Turime karštai, šaltai rūkytų, vytintų, virtų, pjaustytų ir nepjaustytų, tradicinės išvaizdos ar forminių. Jų populiarumas net nepriklauso nuo sezono –…

  • Įvairenybės

    Kulinarijoje reikėtų dažniau naudoti saulėgrąžų aliejų: sustiprins imunitetą ir palaikys gerą širdies veiklą

    Saulėgrąžos yra kilusios iš Šiaurės Amerikos, o vietiniai gyventojai, ypač Amerikos indėnai, vieni pirmųjų pradėjo jas auginti bei naudoti maiste. Iš saulėgrąžų sėklų indėnai spaudė maistingą aliejų, gardino kepinius. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad saulėgrąžų aliejus, dėl savo maistinių savybių, gali būti sveikatai palankios mitybos dalimi. Saulėgrąžų aliejuje gausu nesočiųjų riebalų, antioksidantų, tokių kaip vitaminas E. Tai patvirtina ir prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos įžvalga: stebint aliejaus pardavimus, jau eilę metų populiariausiu Lietuvoje išlieka būtent saulėgrąžų aliejus. Tad ekspertė kviečia nepraleisti progos sutaupyti ir šį savaitgalį parduotuvėse „Rimi“ saulėgrąžų aliejaus įsigyti net su 57 proc. nuolaida. Laikomi širdžiai naudingiausiais riebalais Pasak „Rimi“ sveikatai palankios mitybos…

  • Įvairenybės

    Raškome vynuogių derlių: pasigaminkite namuose razinų ir atkreipkite dėmesį į dietistės patarimus

    Ruduo toli gražu nėra visų uogų sezono pabaiga – saldžiosioms vynuogėms tai pats šviežio derliaus startas. Nors dėl nemažo cukraus kiekio šios uogos dažnai ir sulaukia kritikos, prekybos tinklo „Maxima“ subalansuotos mitybos partnerė dietistė Vaida Kurpienė jų demonizuoti nelinkusi. Ji pabrėžia, kad viską lemia suvalgomas vynuogių kiekis, o saikingai mėgaujantis šiomis uogomis, galima apsirūpinti naudingomis medžiagomis ir tam tikrais atvejais – netgi paskatinti organizmo atsistatymą po ligos ar sporto. Per metus – po kilogramą vynuogių kiekvienam lietuviui Ir smaližių, ir gurmanų mėgstamos vynuogės populiarios ištisus metus, o didžiausios paklausos šios uogos  sulaukia kai prasideda jų derliaus sezonas  –  rugsėjo ir spalio mėnesiais. „Rudens pradžioje į parduotuves atvyksta šviežias vynuogių derlius…

  • Įvairenybės

    Kalnų galia – Alpių virtuvėje: šį patiekalą sukirstų net ir Schwarzeneggeris

    Prasidėjęs kalendorinis ruduo primena, jog dienos vis labiau trumpėja, o ir vėstantys orai  įsigali vis labiau. Tačiau Alpių regiono gyventojai tikrai nebijo nei vėsos, nei tamsos, nes gali pasiūlyti visą puokštę gardžių patiekalų, ne tik pakelsiančių nuotaiką, bet ir įkvėpsiančių tikros kalnų jėgos, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Alpių virtuvė: turi panašumų su Lietuva, bet gali ir nustebinti Nors Alpių regiono – Austrijos, Šveicarijos ir Italijos – gyventojai įprastai nevalgo šaltibarščių ar kitų Lietuvos virtuvei būdingų patiekalų, kasdienis jų racionas – neįsivaizduojamas be bulvių ir mėsos. Dažnas lietuvis į savo pietų ar vakarienės meniu taip pat įtraukia patiekalus iš bulvių bei mėsos, o kai kurie, net ir nežinodami, mėgaujasi ir Alpių…

  • Įvairenybės

    Dėk į krepšį kaip Valančiūnas: kokias lietuviškas daržoves renkasi krepšinio gerbėjai?

    Prasidėjus rudeniui, parduotuvių lentynas užpildo šviežias lietuviškas derlius. Įvairias salotas, kopūstus, pomidorus, agurkus, obuolius bei daug kitų sodo ir daržo gėrybių šviežumo ištroškę pirkėjai vis dažniau įsideda į savo krepšelius, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. „Renkantis maisto produktus, kilmės šalis – vienas svarbiausių kriterijų pirkėjams. Be to, auga ir susidomėjimas sveikatai palankia mityba – pirmenybė teikiama sveikesniems ir natūralesniems produktams, kurie dažniausiai būna užauginti čia, Lietuvoje. Žmonėms vis dažniau renkantis tokius produktus, jų daugiau atsiranda ir parduotuvėse“, – pirkimo įpročius paaiškina „Lidl Lietuva“ vyriausiasis asortimento vadovas Lukas Gudas. Pasak jo, vaisiai ir daržovės parduotuves pasiekia praktiškai iš visos Lietuvos – nėra nė vienos apskrities, iš kurios ūkių neatkeliautų produktai. L. Gudo…

  • Įvairenybės

    Aukšti ir spalvingi rugsėjo 1-osios palydovai – kardeliai: TOP 5 įdomybės apie šias gėles

    Netrukus suskambėsiantis pirmasis skambutis kvies pradėti Mokslo ir žinių dieną: kai kuriems tai bus pirmoji Rugsėjo 1-osios šventė. Neatsiejama mokslo metų pradžios dalis – mokytojams dovanojamos gėlės, tarp kurių labiausiai išsiskiria kardeliai. Šiai rudens pradžios šventei ruošiasi ir prekybininkai, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Kardeliai – neatsiejamas mokslo metų pradžios šventės atributas. Kaip nurodo „Lidl“ ekspertai, kasmet šių gėlių nuperkama tūkstančiais, o pirkėjai labiausiai vertina jų tvirtumą ir žiedyno spalvingumą. Taip pat svarbu ir tai, jog gėlės būtų šviežios, bei kad kuo ilgiau išsilaikytų. TOP 5 faktai apie kardelius Kardeliai – vienos populiariausių gėlių daugelyje šalių: turimais duomenimis, šios gėlės patenka tarp dešimties daugiausiai parduodamų pasaulyje pagal kiekį. Tačiau yra dar…

  • Įvairenybės

    Muskatiniai, sviestiniai, spagetiniai… nuo moliūgų įvairovės sukasi galva: gidas, kaip išsirinkti tinkamiausią

    Moliūgai Lietuvoje jau taip išpopuliarėję, kad siejami toli gražu ne tik su Helovinu. Vos pasirodęs jų derlius dar vasaros pabaigoje drąsiai skinasi kelią į naminius troškinius, blynus, garnyrus, karius ir net desertus. Būdų juos panaudoti – aibė, kaip ir jų rūšių. Kaip nepasimesti jau pasirodžiusioje jų gausybėje ir ką iš jų ruošti, pataria prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė. Moliūgai – auksas sveikatai: plaukams, odai ir imunitetui Iš pradžių verta atsakyti ir į kitą klausimą. Nebrangūs, bet sotūs moliūgai naudingi piniginei – o ar jie naudingi organizmui? „Neabejotinai, – sako „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė. – Moliūgas yra itin vertinama daržovė dėl savo savybių. Svarbu tai,…

  • Įvairenybės

    Sveika ir nebrangu: kokius produktus dėti į mokyklinuko priešpiečių dėžutę?

    Sparčiai artėjantis rugsėjis skatina susimąstyti apie mokslo metų rutiną, kurios svarbi dalis – mokyklinukų mityba. Tėvai jau dabar pradeda galvoti, kaip suruošti priešpiečių dėžutę, kurios turinys būtų ne tik sveikas, maistingas bei patrauklus mažiesiems, bet ir nereikalautų didelių papildomų išlaidų. Didžiausio lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, rugsėjo mėnesį skirtingų užkandžių pardavimai stipriai išauga, o dietistė Vaida Kurpienė dalinasi patarimais, kaip užtikrinti subalansuotą vaikų mitybą neišlaidaujant. Išaugantis užkandžių populiarumas Vaikų grįžimą į mokyklas ir tėvelių pastangas užtikrinti, kad mažieji pamokų metu nepraalktų, puikiai iliustruoja pardavimų duomenys. „Analizuodami praėjusių metų pardavimus pastebime, kad rugsėjo mėnesį stipriai išauga įvairių sūrelių, grūdėtos varškės, bandelių, krekerių, vaflių, batonėlių, riestainių, javainių pardavimai. Daugiau įsigyjama ir vaikų…