Salotos, sumuštiniai, šaltibarščiai, troškiniai, o ir vieni patys – agurkai – pagardins bet kurį patiekalą, taip pat – ir ledus. Tikrieji vasaros karaliai džiugina kiekvieno Lietuvos gyventojo pietų stalą, o dar labiau pradžiugins lietuviškų trumpavaisių agurkų kaina, kuri šį savaitgalį „Lidl“ parduotuvėse – neįtikėtinai žema. „Kol vieni mėgina beveik pigius agurkus pasiūlyti tik nuolaidų kortelių turėtojams, prekybos tinkle „Lidl“ lietuviškų trumpavaisių agurkų už mažą kainą pilną krepšį prisikrauti gali kiekvienas norintis. O pasinaudojus „Lidl Plus“ pasiūlymu, pirmiems dviem kilogramams kaina – dar mažesnė. Tada jau tikrai bus čiki piki!“, – tvirtina „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Kristina Mažeikytė. Tik šį savaitgalį, nuo penktadienio iki sekmadienio, visose parduotuvėse „Lidl“ kilogramas trumpavaisių…
Ar ant žarijų kepta marinuota mėsa gali būti sveika? Gydytojas dietologas atskleidė, kokios klaidos ją sugadina
Įpusėjus grilio sezonui bei vyraujant šiltiems orams dažnas tautietis nepraleidžia progos savaitgalio praleisti gamtoje, pasimėgauti gardžiais, ant žarijų keptais patiekalais. Šiuo metu lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ vykstant teminiam Grilio mėnesiui pirkėjai aktyviai naudojasi ypatingais pasiūlymais, ieško naujų derinių, išbando įvairius marinatus, padažus, renkasi marinuotus mėsos gaminius. Prekybos tinklo funkcinės mitybos partneris, gydytojas dietologas Edvardas Grišinas primena, kad kepant ant žarijų marinuotą mėsą svarbu nepamiršti trijų taisyklių – taip išgausite ne tik skanų, bet ir sveikatai palankų valgį. Tai, kad gyventojai šiltuoju sezonu itin mėgsta ant žarijų keptą mėsą, pastebi ir lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, kuri dalinasi, kad įsibėgėjus grilio sezonui pirkinių krepšeliuose…
Nebrangus žuvies patiekalas vos per 10 minučių: puikiai tiks esant karštiems orams
Kai už lango vis dažniau džiugina šiluma – daugeliui norisi gaivesnių, lengviau virškinamų patiekalų. Sugrįžus vasariškiems orams mitybos specialistai ragina rinktis skrandžio neapsunkinančius valgius, pavyzdžiui, daržoves, vaisius, žuvį, įvairias salotas bei pataria vengti itin riebaus kepto maisto, vartoti kuo daugiau vandens. Pasak „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerės, dietistės Vaidos Kurpienės, tokiomis dienomis puikiu pasirinkimu gali būti šviežias vaivorykštinis upėtakis – jis ne tik užtikrins visas būtinas organizmui medžiagas, bet ir puikiai tiks norint pagaminti pigų patiekalą visai šeimai. Itin vasariškais orais džiuginantis pavasaris įnešė permainų daugelio kasdienėje mityboje. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė pasakoja, kad šiuo metu pirkėjai vis dažniau dairosi į daržo ir…
Jaunystę saugančios uogos jau parduotuvių lentynose: dietistė paaiškino, kodėl lietuviškos braškės yra aukso gysla organizmui
Vietiniuose ūkiuose pagaliau sirpsta didžiausios ir bene kvapniausios uogos – pirmasis lietuviškų braškių derlius jau puikuojasi „Maximos“ parduotuvių lentynose. Ar žinojote, kad šioje, daugumos gyventojų pamėgtoje, uogoje vitamino C kur kas daugiau nei citrusiniuose vaisiuose? „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerė, dietistė Indrė Trusovė pažymi, kad ši uoga taip pat yra vitaminų šaltinis ir galingas antioksidantas bei dalinasi mėgstamais receptais, kuriais jau dabar galite paįvairinti prasidėjusią šviežio braškių derliaus puotą. Dietistė Indrė Trusovė dalinasi, kad iš tiesų retas susimąsto apie vietiniuose ūkiuose augančių produktų vertes. „Vasaros simboliu įvardijamos braškės – turtingos ne tik gausia vitamino C doze, bet ir vitaminais B2, B5, B6, K. Jose yra magnio ir vario, padedančio įsisavinti geležį.…
„Lidl Lietuva“ tęsia plėtrą: atidarytas antrasis logistikos centras šalyje
Penktadienį Vilniuje duris ir rampas oficialiai atvėrė antrasis šalyje „Lidl Lietuva“ logistikos centras. Inovatyviais ir aplinkai draugiškais sprendimais pasižymintis logistikos centras leis tęsti tinklo plėtrą Lietuvoje, o efektyvus jo darbas – ir toliau užtikrinti pirkėjams geriausią kainos ir kokybės santykį. Netoli Lentvario įsikūrusiame logistikos centre buvo sukurta daugiau nei 200 darbo vietų. Vieno moderniausių Baltijos šalyse logistikos centro plotas yra apie 64 tūkst. kv. metrų. Investicijos į šį logistikos centrą siekė daugiau nei 100 mln. eurų. Veikla turint jau du itin modernius logistikos centrus Lietuvoje leis ir toliau užtikrinti prekių šviežumą, sutrumpins prekių pristatymo maršrutus, o tai lems ir mažesnį poveikį aplinkai. „Moderniame mažmeninės prekybos pasaulyje logistikos centras yra tarsi širdies ritmas,…
„Rimi“ laukiami visi – prekybos tinklas įgyvendino regos negalią turinčio Ainoro svajonę
Regos negalia Ainorui Dambrauskui netapo kliūtimi siekti savo svajonės: baigęs mokslus jaunuolis sėkmingai įsidarbino Įvairovės mėnesį švenčiančio prekybos tinklo „Rimi“ klientų aptarnavimo centre. Ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pažymi, kad Ainoro sėkmės istorija – puikus integracijos pavyzdys, o ne kartą apdovanojimais įvertinta bendrovė nuolat deda pastangas, siekdama įtvirtinti lygybės ir integracijos principus bei pokyčius, pradėdama nuo savęs. Atrado save skambučių centre Prie prekybos tinklo „Rimi“ komandos Ainoras prisijungė prieš metus, dėl darbo kreipęsis į socialinę įdarbinimo agentūrą „SOPA“. „Baigęs studijas norėjau užsidirbti, tačiau įsidarbinimo galimybės turint regos negalią yra ribotos, todėl kreipiausi į socialinę įdarbinimo agentūrą. Greitai sulaukiau „Rimi“ pasiūlymo prisijungti prie klientų aptarnavimo centro komandos, o…
Vilniaus restoranų šefai semiasi meistriškumo paslapčių iš patyrusių kolegų
Jau birželio 13 d. Vilniuje bus paskelbti pirmieji šalies restoranai, patekę į „Michelin“ gido vertintojų akiratį. Belaukdami gerų žinių, restoranų šefai kelia meistriškumą mokymuose su pasaulinėmis gastronomijos žvaigždėmis: per pusmetį mokymuose jau sudalyvavo daugiau kaip 100 šefų. Sostinė tampa gurmanų traukos vieta Turizmo galimybėms pasaulyje plečiantis, daugybė keliautojų renkasi patyrimines keliones, tarp kurių – ir gastronominės patirtys. Tam, kad gastronominis turizmas augtų, būtina plėtoti savo šalies maisto kultūrą, rūpintis jo autentika ir reprezentavimu. Mokymus padėjusios įgyvendinti Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovė Dovilė Aleksandravičienė sako, kad žinia apie gurmaniškąjį Vilnių vis garsiau sklinda po Europos sostines. „Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie mūsų restoranų šefų meistriškumo kėlimo, skatiname juos…
Pasaulinę kokteilių dieną dietologas dalinasi, kaip tinkamai vartoti glotnučius ir primena: „Jie nėra visai „nekalti“
Tiršti kokteiliai iš trintų vaisių, daržovių, riešutų, kuriuos jau įpratome vadinti glotnučiais, nuolat skubančių žmonių mityboje išsikovojo gal net svarbesnę vietą nei sumuštiniai. Mat tai ne tik greitas ir patogus būdas numalšinti alkį – glotnučiai dažnai laikomi ir sveikos mitybos simboliu. Vis dėlto, gydytojas dietologas Edvardas Grišinas, „Maximos“ funkcinės mitybos partneris, perspėja – kad ir kiek maistingų medžiagų „supakuosime“ į glotnutį, jis nebus lygiavertė alternatyva pilnaverčiams patiekalams, mat žmogaus fiziologiją nėra taip lengva apgauti. Glotnučiai jau tapo neatsiejama šių dienų skubančio žmogaus mitybos dalimi, o ar jie padės mums būti sveikesniais ir praturtins kasdienį racioną, priklauso nuo to, ar kompleksiškai žiūrime į savo mitybą ir protingai į ją įterpiame šiuos…
„Rimi“ pasiūlė pirkėjams galimybę nebespausdinti taromato kvitų ir per metus sutaupyti iki 800 kg popieriaus
Prekybos tinklo „Rimi“ pirkėjai nuo šiol galės pasirinkti, kaip jie nori susigrąžinti pinigus už depozitinę tarą. Iki šiol sugrąžinę depozitą, pirkėjai gaudavo popierinį kvitą, kurį galėdavo išleisti apsipirkdami „Rimi“, arba susigrąžindami kvite nurodytą sumą kasose. Šis pinigų už depozitą susigrąžinimo būdas išlieka. Tačiau nuo šiol pirkėjams siūloma dar viena alternatyva – susigrąžinti pinigus už priduotą tarą tiesiai į „Mano Rimi“ kortelę ir nebespausdinti kvito bei taip prisidėti prie tvaresnės aplinkos kūrimo. Nespausdindami popierinių kvitų taromatuose, pirkėjai per metus galės sutaupyti iki 2,3 mln. kvitų – tai yra 800 kilogramų popieriaus. „Šis būdas žymiai patogesnis pirkėjui, nes pasirinkus gauti pinigus į „Mano Rimi“ kortelę „Mano Rimi“ pinigais, nebereikės spausdinti ir nešiotis…
Iš jūros išplaukus ir grilin atplaukus: kokią žuvį dažniausiai čirškina V. Radzevičius?
Norintiems prasidėjusį grilio sezoną paįvairinti kitais patiekalais, o ne vien tik šašlykais ar kepsniais, verta išmėginti žuvį ir jūros gėrybes. Žinomas keliautojas, kulinaras ir grilio entuziastas Vytaras Radzevičius dalijasi savo patarimais, kaip žuvį kepsninėje paversti neįtikėtino gardumo pietumis, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. „Gardumynų iš jūros pasirinkimas – itin didelis, tačiau svarbiausia, kad žuvis būtų šviežia ir pakankamai „mėsinga“, tvirtos struktūros, pavyzdžiui, lašiša, tunas. Kepkite ją kaip didkepsnį: iš pradžių vieną pusę, po to kitą. Skaičiuoju taip: 2–3 cm storio žuvies kepsnį kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių, apversdami su plona mentele. Ji – iškepusi, kai įgauna kepsniui būdingą rusvą spalvą ir lengvai skleidžiasi spustelėjus“, – paaiškina V. Radzevičius. Kulinaras…