Vilniuje, pievoje prie Baltojo tilto, buvo atidarytas pirmasis Europoje atviras „McDonald‘s“ restoranas. Vos vienai dienai įrengtame „McDonald‘s 2000 mėsainių restorane“ nusidriekė kelių dešimčių metrų eilė, kurioje susirinkusiems vilniečiams išdalinta beveik 2000 mėsainių.
Pasak restoranų tinklo „McDonald‘s“ marketingo vadovo Baltijos šalyse Mariaus Stonkaus, tai pirmasis toks renginys Europoje, kurio metu savo svečius „McDonald‘s“ vaišino mėsainiais po atviru dangumi įrengtoje netradicinėje erdvėje. Jo metu organizatoriai ne tik siekė sukurti šventę vilniečiams ir miesto svečiams, bet ir pakviesti juos paragauti aukščiausios kokybės „McDonald‘s“ mėsainių naujoje unikalioje aplinkoje.
„Maisto kokybė yra tai, kam skiriame daugiausiai dėmesio, todėl visi produktai ir ingredientai, naudojami „McDonald‘s“ mėsainiams gaminti, atitinka aukščiausius kokybės ir maisto saugumo standartus – įskaitant 100 proc. jautienos paplotėlius, geriausiuose ūkiuose užaugintas daržoves ir iš aukščiausios kokybės miltų kepamas bandeles. Taigi, labai džiaugiamės, kad „McDonald‘s 2000 mėsainių restoranas“ sulaukė tokio didelio vilniečių susidomėjimo. Jame susirinko daug jaunimo, šeimų su vaikais ir vyresnių gyventojų – iš viso apie 2000 svečių“, – sakė M. Stonkus.
Laikinai miesto centre atidarytame restorane svečiai turėjo galimybę ne tik nemokamai pasivaišinti mėsainiais, bet ir atskirai paragauti juos sudarančių ingredientų. Visi mėsainiai čia buvo gaminami iš tų pačių produktų, kurie kasdien yra naudojami „McDonald‘s“ restoranuose.
Baltijos šalyse produktus tinklo restoranams tiekia 33 tiekėjai iš visos Europos, tarp kurių ir 8 Baltijos šalių įmonės. Lietuvoje veikianti „Salpronė“ tinklo restoranus aprūpina salotomis ir daržovėmis, „Alvas ir Ko“ – cukraus produktais, „Coca-Cola“ – gaiviaisiais gėrimais. Vaikams skirtas pienas į tinklo restoranus atkeliauja iš didžiausios Latvijos pieno produktų gamintojos „Food Union“.
Unikalus „McDonald‘s 2000 mėsainių restoranas“ prie Vilniaus Baltojo tilto duris atvėrė prieš prasidedant Tarptautinės muziejų nakties renginiams, gegužės 16 dieną. Renginio metu visi mėsainiai, stebint susirinkusiems, buvo čia pat gaminami profesionalių „McDonald‘s“ darbuotojų. Taigi, restorano svečiai turėjo galimybę gyvai stebėti mėsainių ruošimo procesą nuo pat mėsos kepimo iki pagardinimo daržovėmis ir padažu. Susirinkusiųjų taip pat laukė nuotaikingos stalo futbolo varžybos ir įvairūs lauko žaidimai.