Restoranų tinklą Lietuvoje ir Latvijoje valdanti bendrovė „Amber Food“ tęsia Azijos virtuvės restoranų „Manami“ plėtrą Vilniuje – prekybos centre „Panorama“ atidarytas naujas restoranas rytietiškų patiekalų mėgėjams. Naujajame 426 kv. m ploto restorane vienu metu maistu galės mėgautis apie 170 lankytojų, vasarą veiks 47 kv. m lauko terasa. Tai jau antrasis „Manami“ restoranas sostinėje. Į jį investuota 290 tūkst. eurų.
„Globalizacijos laikais, kai pasiekti kitą pasaulio kraštą trunka vos keletą valandų skrydžio lėktuvu, nenuostabu, kad skirtingų šalių kultūros persipina, viena kitą papildydamos ir įvairiose srityse. Ne išimtis – ir egzotiška Azijos virtuvė, Europoje adaptuojama pagal vakariečių skonį ir kultūrinį suvokimą. Visame pasaulyje maistas – geriausias ambasadorius, priverčiančiantis pasidomėti kitos šalies tradicijomis ir papročiais, todėl apmaudu, kad dažnai jis supaprastinamas, norint nenutolti nuo klientui įprasto raciono bei sutaupyti produktų sąskaita“, – sako „Amber Food“ rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.
Japonijos, Kinijos, Korėjos, Tailando, Indijos, Vietnamo ir Malaizijos virtuves į Lietuvą atvežusi UAB „Amber food“ teigia, kad Baltijos šalyse azijietiškos virtuvės populiarumas, kuris buvo kiek išblėsęs dėl naujovių trūkumo ir pernelyg didelės adaptacijos vietos rinkai. „Lankytojai teigiamai įvertino mūsų siūlomas naujienas – japoniškas ramen sriubas ir donburi ryžių patiekalus, populiarūs ir visiems žinomi wok patiekalai, kurie lankytojus džiugina ir įdomiu gamybos procesu“, – lietuvių pomėgius vardija L. Nikonovaitė. Anot jos, pirmojo restorano sėkmę lėmė virtuvės autentiškumas ir nepasidavimas masinei tendencijai „sulietuvinti“ maistą, jį ruošti greitai, iš pusgaminių.
„Turime tiekėjus, kurie užtikrina, kad nuolat gautume šviežių produktų, nenaudojame skonio stipriklių, sultinius ir padažus verdame patys, wok patiekalus gaminame ant atviros kaitrios ugnies, juos greitai termiškai apdorojant, kad maiste liktų vitaminai ir reikalingos maistinės medžiagos“, – sako L. Nikonovaitė. Jos teigimu, viena iš restorano vizijų – gaminamu maistu pasakoti šalies istoriją, tapti tam tikru ambasadoriumi ir paneigti mitą, kad azijietiška virtuvė – tik sušiai ar patiekalai su skonio stiprikliais bei krakmolu.
UAB „Amber Food“ Lietuvoje valdo 24 picerijas „Charlie pizza“, 11 blyninių „La Crepe“, 5 restoranus „Katpėdėlė“, 2 restoranus „Carskoje Selo“, 2 Azijos virtuvės restoranus „Manami“, gastrobarą „Beer Garden“, barų zonas „Žalgirio arenoje. Latvijoje nuo 2011 m. veikia 3 picerijos „Charlie pizza“.