Vasaros pabaigoje Kaune “Hesburger” restorane svečiavosi pasaulio čempionatui tuomet dar besiruošianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Sportininkai pro restorano duris žengė kartu su treneriais, masažuotojais bei komandos gydytojais. 15 pasaulio čempionatui besitreniruojančių krepšininkų, (mat 16-asis, Darjušas Lavrinovičius, turėjo skubiai išvykti), susėdo prie „Hesburger“ stalų ir išalkę laukė šio tinklo vaišių. O drąsiausieji nusprendė ne tik skanauti žinomo restorano tinklo patiekalų, bet ir patys išmėginti jėgas virtuvėje. Donatas Motiejūnas, Artūras Gudaitis ir Paulius Jankūnas užsimovė apsaugines pirštinaites, pasidabino specialiomis „Hesburger“ kepuraitėmis ir, lydimi restorano darbuotojos Kristinos, žengė į restorano virtuvę.
Virtuvėje krepšininkų laukė tikri išbandymai: trys aukštaūgiai vos tilpo „Hesburger“ darbinėse patalpose, jie turėjo saugotis, kad neprisiliestų kur negalima ir nepažeistų jokių higienos reikalavimų. Visi trys žaidėjai pirmą kartą mėsainius gamino patys. Padedami specialistės Kristinos jie kepė jautienos paplotėlius, skrudino bandeles ir atidžiai dėliojo likusius mėsainių ingredientus. Norėdami pasirodyti kuo geriau, krepšininkai negailėjo nei ingredientų, nei padažo, nei kuo daugiau sūrio. Tuo tarpu salėje likę komandos bičiuliai jau ėmė nekantriai laukė vaišių.
Galiausiai Donatas Motiejūnas, Artūras Gudaitis ir Paulius Jankūnas su padėklais pasirodė prie „Hesburger“ baro, ir komandos bičiuliai kaip mat supuolė vaišintis patiekalais. Žinodami, kad ne visus mėsainius gamino jų kolegos, jie vis tik stengėsi skanauti profesionalų paruoštais patiekalais, juokaudami, kad „nežinai, ko laukti iš Donato bei kitų kolegų kulinarinių sugebėjimų: krepšinį jie žaidžia geriau“.
Sotūs ir laimingi krepšininkai, padėkoję restorano darbuotojams, suskubo išvykti, tik rūpestingasis brolis Kšyštofas Lavrinovičius prisiminė pas odontologą viešintį brolį ir paprašė jam lauktuvių įdėti šviežių morkyčių.