Sportas

Ar krepšininkai valgo mėsainius?

Vasaros pabaigoje „Hesburger“ restorane smagiai svečiavosi visa Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė: krepšininkai ne tik pasistiprino po sunkios treniruotės tuomet dar besirengiant čempionatui, bet ir išmėgino jėgas patys gamindami mėsainius. Pasidabinę „Hesburger“ kepuraitėmis ir užsimovę apsaugines pirštinaites Donatas Motiejūnas, Artūras Gudaitis ir Paulius Jankūnas drauge su mėsainių profesionale Kristina sukosi restorano virtuvėje. Trys aukštaūgiai gamino mėsainius sau ir savo komandos draugams. Likę krepšininkai užkandžiavo ir laukė, ką gi jiems paruoš kolegos. Ilgainiui jie kiek suirzo, mat komandos draugai virtuvėje užtruko gana ilgai, tačiau galiausiai pasisotinę mėsainiais vyrai atgavo ir jėgas, ir gerą nuotaiką. Rūpestingasis brolis Kšyštofas dar paprašė morkyčių broliui Darjušui, kuris kaip tik tuo metu lankėsi pas dantistą ir į „Hesburgerį“ atvykti negalėjo. Prieš atsisveikindami su Lietuvos rinktine, pasiteiravome Donato Motiejūno bei Kšyštofo Lavrinovičiaus, kaip dažnai jiems tenka skanauti mėsainių.
– Donatai, ar mėgsti mėsainius?
– Turiu prisipažinti, dažnai jų valgyti netenka, bet pasmaližiauti tikrai mėgstu.
– O kur dažniau jų tenka paragauti, Lietuvoje ar Jungtinėse Amerikos Valstijose?
– Reikia pripažinti, kad JAV mėsainių pasirinkimas yra daug didesnis. Ten iš tiesų jų galima rasti kiekvienam skoniui: su vištiena, su jautiena, vegetarinių, net desertinių. Mėsainiams gaminti naudojamos įvairiausių skonių bandelės, dedami keisčiausi priedai. Aš pats labiausiai mėgstu mėsainius su jautiena, kartais pagardintus sūriu. Todėl ir čia, „Hesburgeryje“, rinkausi gaminti mėsainius su jautiena.
– Ar teko kada nors anksčiau pačiam gaminti mėsainius?
– Ne, tikrai neteko, čia, „Hesburgeryje“ man buvo pirmas kartas. Džiaugiuosi, kad turėjome gerą mokytoją Kristiną. Pasirodo, pagaminti skanų mėsainį nėra taip paprasta, o jei dar reikia viską atlikti greitai ir kokybiškai… ne, aš geriau jau žaisiu krepšinį.
– O ar ragavai savo pagaminto mėsainio?
– Aišku ragavau, tas kur buvo pats didžiausias ir skaniausias, tas ir buvo mano.
Klausiame K. Lavrinovičiaus.
– Ar skaniai Donatas pagamino mėsainį?
– Na žinote, visai nieko, tik pridėjo visko labai daug. Iš tikrųjų tai norėjo kaip geriau, o išėjo kaip visada. Bet skaniai, skaniai.
– Ar pačiam dažnai tenka ragauti mėsainių?
– Be abejo tenka, ypač kai labai skubu, mėgstu su savimi paimti keletą mėsainių. Aš mėgstu tuos, kur su sūriu, kaip jie vadinami, sūrainius! Nedaug aš jų paimu, 5-6, tik užkąsti. Bet kartais valgau ir su vištiena, priklauso nuo nuotaikos tą dieną.
– O kokia nuotaika buvo šiandien?
– Šiandien labai gera, apsivalgėm ir važiuojam namo miegot.
– Ar teko pačiam kada gaminti mėsainį?
– Ne, neteko, net neįsivaizduoju kaip reikia jį gaminti. Jei reikėtų pačiam daryti, tai net nežinočiau nuo ko pradėti. Turbūt paimčiau bandelę ir prikimščiau visko kuo daugiau. Tada gal dar reiktų šauti į orkaitę, ar ne taip?

Parašykite komentarą