Laisvalaikis,  Verslas

Per šiltą savaitgalį MAXIMOJE nuperkama daugiau nei 60 tonų iškyloms paruoštos mėsos

Per šiltą ir saulėtą savaitgalį paruoštų kepti mėsos pusgaminių ir gaminių nuperkama dvigubai daugiau nei tuomet, kai savaitgalis lietingas, rodo prekybos tinklo MAXIMA statistika. Šašlykų, šviežios marinuotos mėsos, dešrelių ir kitų pusgaminių, skirtų kepti ant grotelių, iešmų ar kepsninėse, sezonas Lietuvoje įsibėgėja vos pakvipus pavasariu, o daugiausia – apie 60 procentų – iškyloms paruoštos mėsos nuperka didmiesčių gyventojai.

Pastaruoju metu lauke ant ugnies dažniau kepami ne vien tradiciniai šašlykai, bet ir įmantresni kiaulienos kepsniai ar marinuota paukštiena.

„Prekybos tinklo maisto gamybos tendencijas formuoja pirmiausia mūsų klientų lūkesčiai. Mūsų patirtis rodo, kad ne vienerius metus iš visų griliui paruošiamų mėsos gaminių populiariausi išlieka šašlykai, tačiau sparčiai auga ir kitokių, dažnai įmantresnių pusgaminių paklausa, pavyzdžiui, kiaulienos sprandinės ar šoninės česnakiniame padaže. Todėl šiemet siūlome dar vieną naujovę – MAXIMOS meistrų marinuotą šviežią žuvį. Klientai galės įsigyti iškyloms paruoštų karpių, lašišų, nototenijų ar upėtakių”, – sako MAXIMA LT, UAB, Maisto prekių pirkimo departamento vadovas Skirmantas Nevidomskis.

Jo teigimu, spartėjant gyvenimo ritmui Lietuvos gyventojai vis dažniau mėsą iškyloms marinuoja ne patys, o renkasi jau paruoštą kepti.

„Dauguma iškylų būna impulsyvios: žmonės, pamatę, kad graži diena ar pusdienis po darbo, sugalvoja praleisti laiką gamtoje, o visko, ko reikia iškylai, įsigyja parduotuvėje. Tuo pačiu ir sveriamos mėsos skyriuje išsirenka patikusį mūsų meistrų jau paruoštą kepsnį”, – pasakoja S. Nevidomskis.

Vien marinuotų šašlykų parduotuvėse MAXIMA galima rinktis beveik iš 20-ies skirtingų rūšių.

Daugiausia kepti paruoštos mėsos nuperkama didmiesčiuose ir mažuose miesteliuose, kuriuose vasarą apsiperka atostogaujantys sodybose ar poilsiavietėse. Didžiausiuose miestuose nuperkama apie 60 procentų prekybos tinkle parduodamos iškyloms paruoštos mėsos, maždaug 25 procentai – mažuosiuose miestuose.

Parašykite komentarą