Verslas

Liucina Rimgailė: „Šiemet Tėvo diena mūsų šeimai bus ypatinga“

Retas vyras atsisakytų sultingo mėsos kepsnio, o jei tai dar brandintos jautienos patiekalas – tuo labiau. Tad artėjančios Tėvo dienos proga Rimi“ edukacinės laidos „Rinkis sveikiau“ komanda paruošė ne tik ypatingą receptą, bet ir daug naudingos informacijos apie raudoną mėsą – kiek ir kokios jos valgyti, kaip apdorota ji palankiausia sveikatai, o kaip atrodančios – nedėrėtų ragauti. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė apžvelgs ir lietuvių taip mėgstamas rūkytas dešras, kindziukus, šoninę bei kitus mėsos gaminius. O jau birželio 3d., 19 val. perDELFI TV“ rodomos laidos vedėjos Liucinos Rimgailės šeimoje laukia ypatinga proga – su Tėvo diena ji pirmą kartą sveikins savo vyrą.

Laukia ypatinga Tėvo diena 

Pasak laidos vedėjos Liucinos Rimgailės, prasidedant vasarai vis dažniau ant griliaus kepame mėsą, nes laukia daug progų susitikti su draugais ir artimasiais, o pirmoji šventė – Tėvo diena. Šiemet verslininkės šeimoje ji bus ypatinga, nes Liucinos vyrui Tadui, nors jau ir įprato prie tėčio vaidmens, tokia šventė – pirmoji. 

„Tadui labai patinka tėčio vaidmuo, jis puikiai tvarkosi ir džiaugiasi kiekviena su sūnumi praleista minute. Jau ruošiame planus, kaip jį pasveikinsime per Tėčio dieną. Kadangi Tadas neabejingas grilio patiekalams, laidoje aptartos žinios apie mėsą man labai pravers ją ruošiant“, – sako L. Rimgailė.

Jautienos kepsnio receptu laidoje dalinsis „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė, kuri papasakos ir apie labiausiai prie mėsos tinkančius garnyrus – salotas bei padažus. Šįkart Lina parodys, kaip greitai pasigaminti medaugs užpilą ir šviežių daržovių salotas, kurias dietologė rekomenduoja įtraukti į kasdienės mitybos racioną.

Brandintos jautienos nauda

Nors pastaraisiais metais kalbama, kad raudonos mėsos reikėtų vartoti mažiau, gydytoja dietologė dr. E. Gavelienė teigia, kad ji be reikalo demonizuojama: „Nors klinikinės studijos įrodo, kad gausus raudonos mėsos vartojimas nėra palankus sveikatai ir didina riziką sirgti širdies bei kraujagyslių ligomis, tai nereiškia, kad tokia mėsa yra draudžiamas produktas. Jautiena turtinga maisto medžiagomis, kurios būtinos žmogaus sveikatai: joje yra visaverčių baltymų, B grupės vitaminų, daug geležies. Tik reikėtų laikytis saugių sveikatai kiekių ir suvartoti nuo 350g iki 500g per savaitę.“ 

Kepsniui pagaminti „Rimi“ kulinarijos technologė laidoje naudos brandintą jautieną. Pasak Editos Gavelienės, brandinimas – puikus ir dar gana jaunas, bet pasaulyje populiarėjantis  mėsos apdorojimo būdas. Brandinant jautieną, suardomas jungiamasis audinys, dėl to mėsa, palyginti su nebrandinta, tampa minkštesnė, šiek tiek lengviau virškinama, nebe tąsi. Be to, sutrumpėja jos paruošimo laikas, todėl išsaugoma daugiau vitaminų ir mineralų.

Anksčiau mėsa būdavo sūdoma, džiovinama, rūkoma, o dabar plinta drėgno brandinimo būdas, be to, dažniausiai brandinama specialiai užaugintų, maitinamų žole, gyvulių mėsa, o tokioje mėsoje randama daug organizmui naudingų omega 3 riebalų rūgščių.

Ar vengti rūkytų mėsos gamnių?

Nors rūkytos mėsos gaminai taip pat mėgstami lietuvių, pasak dietologės, leistina norma gana griežta – iki 50 gramų per savaitę. „Rūkyti mėsos gaminiai nėra sveikata palankus produktas. Tai reiškia, kad jei suvalgėte jų kur kas daugiau, galima keletą savaičių jų išvis nevartoti. Deja, pagal gyventojų mitybos tyrimų duomenis, žmonių įpročiai greitai nesikeičia – lengviausia atsidarius šaldytuvą greitai atsipjauti dešros, bet tai nėra rūpinimasis sveikatai palankia mityba“, – konstatuoja gydytoja dietologė.

Kokių dar mėsos produktų reikėtų vartoti saikingai laidoje „Rinkis Sveikiau“ išgirsite jau šį penktadienį nuo 19 val. per „DELFI TV“  ir „Rimi“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Praėjusias laidas galite ne tik pamatysi, bet ir išklausyti patogiu metu „Rimi“ paskyrose „Youtube“ bei „Spotify“.

Pranešimą paskelbė: Živilė Karevaitė, Integrity PR

Parašykite komentarą