Verslas

2010 metų pirmąjį ketvirtį, mažėjant pajamoms, „Omnitel“ pelningumas didėjo

Vilnius, balandžio 20 d. 2010 m. pirmąjį ketvirtį „Omnitel“ pajamos sudarė 138,3 mln. litų – 24 proc. mažiau nei tuo pačiu 2009 metų laikotarpiu, kai buvo uždirbta 182 mln. litų pajamų. Tuo tarpu bendrovės EBITDA (pelno, neatskaičiavus palūkanų, pelno mokesčio, nusidėvėjimo ir amortizacijos) marža per metus padidėjo 3,7 procentinio punkto ir sudarė 36,1 proc.
„Omnitel“ vartotojų skaičius 2010 m. pirmąjį ketvirtį atspindi tas pačias tendencijas, kaip ir 2009 metais: reguliaraus mokėjimo vartotojų skaičius per metus paaugo 8 proc. iki 832 tūkst., tuo tarpu išankstinio mokėjimo kortelių skaičius „Omnitel“ tinkle nuo 2009 m. pirmojo ketvirčio sumažėjo 7,5 proc. iki 1 mln. 140 tūkst., daliai vartotojų pasiliekant tik pagrindinę, reguliaraus mokėjimo paslaugą. Iš viso 2010 metų kovo pabaigoje „Omnitel“ turėjo 1 mln. 972 tūkst. vartotojų.
2010 m. pirmąjį ketvirtį „Omnitel“ nešiojamųjų kompiuterių ir mobiliųjų telefonų pardavimai jau nebemažėjo ir buvo tokie patys, kaip ir 2009 metų pirmąjį ketvirtį. Tuo tarpu pajamos, kaip ir praėjusiais metais, mažėjo dėl sumažėjusių pajamų iš verslo klientų bei daug mažesnių pajamų iš tarptautinio ir tarptinklinio ryšio, dėl Europos Komisijos reguliavimo sumažėjus tarptautinio tarptinklinio ryšio tarifams Europos Sąjungos šalyse.
UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. „Omnitel” ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje „Omnitel” 3,5 G tinklas. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Parašykite komentarą